Ordu’nun doğa harikası, ziyaretçilerini büyülüyor

Ordu’ya bağlı Aybastı ilçesi sınırları içinde bulunan Perşembe Yaylası, eşsiz manzaraları ile ziyaretçilerini büyülüyor.

YAŞAM 11.04.2022, 16:54
Ordu’nun doğa harikası, ziyaretçilerini büyülüyor

Baharın kendini hissettirmeye başlaması ile birlikte Ordu’nun doğa harikası olan Perşembe Yaylası’na ilgi arttı. Bölgeye gelen vatandaşlar, menderesleri ve eşsiz güzellikteki gölü ile misafirlerini ağırlayan Perşembe Yaylası’na bir kez daha hayran kaldı. 1500 rakımda bulunan turistik yayla, yalnızca bahar aylarında değil, kış aylarında da sık sık ziyaret ediliyor. Oksijen deposu olan Perşembe Yaylası, muhteşem manzarasıyla fotoğraf severleri de cezbediyor.

"İlk defa böyle bir şey gördüm"

Perşembe Yaylası, Tokat’tan da birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Tokat’a bağlı Başçiftlik ilçesinden Perşembe Yaylası’na gelen Ertuğrul Koç, muhteşem bir manzaraya tanıklık ettiklerini dile getirerek, “Su seviyesi epey yükselmiş gözüküyor. İlk defa böyle bir şey gördüm. Su fazla görünmesine rağmen burasının çok başka bir güzelliği var” ifadelerini kullandı.



“Yaylaya yabancı olan kişilere bölgeyi tanıtıyoruz, güzellikleri gösteriyoruz”

Piknik yapmak için de sık sık yaylaya geldiklerini belirten Koç, “Kışın da geliyoruz. Sadece bahara özgü bir durum değil bu bizim için. Yaylalar zaten bildiğiniz gibi çok yakın. Tur için gelen bazı misafirleri evimizde ağırladığımız da oluyor. Yaylaya yabancı olan kişilere bölgeyi tanıtıyoruz, güzellikleri gösteriyoruz. Böyle bir yeri her yerde bulamazsınız. Herkesi de bu güzelliği görmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Buraya gelen insan gerçekten geri dönmek istemiyor”

Yaylayı ziyarete gelen bir diğer isim olan Hakan Ateş de bölgede yer alan menderesleri ilgiyle incelediğini dile getirerek, “Buraya gelen insan gerçekten geri dönmek istemiyor. Yaşanması gereken bir yer. Kısa bir süre önce de buraya gelme fırsatı bulmuştum. Doğa aşığı insanlar için burası muhteşem” dedi.

“Birçok şehirden gelen ziyaretçi var”

Mendereslerin fotoğraflarını çeken ve bölgeyi gezen Melih Koç ise yaptığı açıklamada, “Her mevsim bu güzelliği ziyaret ederek, tadını çıkarıyoruz. Bu özel manzarayı görenler zaten yakınlarına anlatıyor, onlar da geliyor. Birçok şehirden gelen ziyaretçi var. Bizler de onlara elimizden geldiğince yardımcı olup, güzellikleri tanıtmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)