Önce halay çektiler, sonra buzulları incelediler!

2. Uluslararası Yaban Hayvanları Kongresi kapsamında Hakkari'nin Cilo Dağları'na giden heyet, bölgede etkinlik düzenledi. Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ın da yer aldığı etkinliğe çok sayıda üniversiteden akademisyen de katıldı. Davul zurna eşliğinde halay çeken heyet, daha sonra buzulları inceledi.

YAŞAM 28.05.2022, 20:57 Hakan Öksüz
Önce halay çektiler, sonra buzulları incelediler!

Van'da yapılan 2. Uluslararası Yaban Hayvanları Kongresi'nin son gününde Hakkari'ye giden heyet, Cilo Dağları'ndaki buzulları inceledi. İncelemede çok sayıda üniversiteden akademisyenler ve bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri yer aldı.

Kıl çadırlar kuruldu, folklor gösterisi yapıldı

Ülkenin Ağrı Dağı'ndan sonraki en yüksek ikinci zirvesinin bulunduğu Uludurok'a giden heyet, Cilo Dağları'na çıktı. Dağda yer alan Mergan Yaylası'nda bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik alanına kıl çadırlar kuruldu, folklor gösterisi yapıldı. Yaralı halde bulunan ve tedavisi Van'da yapılan kaya kartalı, özgürlüğe kanat vurması için uçuruldu.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık: Burayı Himalayalar ile kıyaslıyoruz!

Bölgedeki dağları, Himalayalar ile kıyasladıklarını kaydeden Hakkari Valisi İdris Akbıyık, "Bu bölgede yaban hayvanı gözlemleri oldukça yaygın. Gözlemler için Cennet Cehennem Vadisi biçilmiş kaftan." dedi.

Dağların zengin bir floraya sahip olduğunu kaydeden DKMP Genel Müdürü İsmail Üzmez, Türkiye'de "milli park" ilan edilen son bölgenin burası olduğunu söyledi. Bulundukları alandaki biyolojik çeşitliliğin oldukça zengin olduğunu aktaran Üzmez, gelecek yıllarda turist sayısının artacağına inandığını belirtti.

Halaydan sonra buzullara gittiler

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar, davul zurna eşliğinde halaya kalktı. Halay çekenler arasında Vali İdris Akbıyık ile İsmail Üzmez de yer aldı. Daha sonra buzulların bulunduğu alana giden heyet, bölgede inceleme yaptı.

Yorumlar (0)