Üretim fazlası yemekler sahipsiz hayvanlara mama olacak

Yalova'ya bağlı Altınova ilçesindeki bir proje çerçevesinde yapımı devam eden tesiste, üretim fazlası olan yemeklerden hazırlanan mamalar, sahipsiz hayvanların beslenmesi ve organik gübre üretilmesinde kullanılacak.

YAŞAM 28.05.2022, 20:58 29.05.2022, 17:53
Üretim fazlası yemekler sahipsiz hayvanlara mama olacak

'Sıfır Atık Projesi'ne destek vermek maksadıyla Sefine Tersanesi ve Altınova Belediyesi iş birliğiyle 'Sıfırdan Başlıyoruz' isimli proje hazırlandı.

İlçede yaklaşık olarak 35 bin personelin çalıştığı tersaneler bölgesinde toplanacak olan üretim fazlası yemeklere ek olarak market, kasap gibi iş yerlerinden edinilecek kemikler, mama ve organik gübre üretim makinelerinde işlem görecek.

Bu maksatla Hersek Mahallesi üzerinde inşaatı süren tesiste bitki atıklarından da organik gübre üretilecek.

"Bölgemizde başka bir örneği yok"

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, basın mensuplarına, tersaneler bölgesinde ciddi miktarda yemek fazlası ve yemek artığı ürünlerin bulunduğunu dile getirdi.

Köpek ve kedi maması üreterek hayvanseverlere de destek vermeyi hedeflediklerini kaydeden Oral, "1,5 ay içinde üretime geçeceğiz." diye konuştu. 

Oral, söz konusu tesisi birinci sınıf atık işlem merkezi yapmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Modern bir merkez yapmayı planladıklarını belirten Oral, "Burası sıfır atığın merkezi olacak. Bu projenin Türkiye'de örnekleri var fakat bölgede örneği yok. Kendi mamasını üreten belediyelerden biri olmak istiyoruz." dedi. 

Yorumlar (0)