Öğrencilere 'kiralık ev' uyarısı: Acele edin!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Yönetim Kurulu Üyesi Gazi Çelik, YKS'yi kazanarak Eskişehir'de öğrenim görmeyi tercih edecek öğrencilere 'kiralık ev' uyarısında bulundu. Çelik, bu yıl kiralık ev bulmada sıkıntı yaşanacağını dile getirdi.

YAŞAM 23.07.2019, 16:01 23.07.2019, 16:05
Öğrencilere 'kiralık ev' uyarısı: Acele edin!

Eskişehir, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı'nın Türkiye'de üniversite öğrencilerinin memnuniyetlerini değerlendirmek ve şehirlere 'öğrenci dostu' olmaları yönünde fayda sağlamak amacıyla her yıl yaptığı Öğrenci Dostu Üniversite Şehirler Araştırması'nda 'en yüksek memnuniyet' bildirilen kentler arasında bulunuyor. Kentte yaklaşık 60 bin kişi öğrenim görüyor.

Anadolu Üniversitesi (AÜ), Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Eskişehir Teknik Üniversitesini (ESTÜ) barındıran kent, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) tercihleri sonucunda gelecek öğrencileri bekliyor.

TEMFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını gidermek amacıyla hazırlıklarına devam ediyor. Çelik, yaptığı açıklamada, kentte son dönemde inşaat üretiminin azaldığını ve söz konusu durumun kiralık ev bulmayı zorlaştırdığını bildirdi.

"Bu yıl kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşayacağız"

Kiralık evlerin azalmasıyla fiyatların arttığına dikkat çeken Çelik, şunları söyledi:

"Üniversitelere ve kent merkezine yakın 1+1 45-65 metrekarelik evler 600 ila 900 lira arasında kiralanıyor. 900 ila 1500 lira arasında da eşyalı 1+1 evler mevcut. Bu evler 2-3 kişinin rahatlıkla yaşayabileceği evlerdir, kent merkezinde yer alan binalar. 5-6 yıl önce kentte kiralık sorunu yaşanmıyordu. Eskişehir'deki üniversiteleri tercih eden ya da edeceklerin bir an evvel ev kiralaması gerekiyor. Bu yıl kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşayacağız."

Çelik, Eskişehir'de üniversite eğitimi alacak çocukların ve onların ailelerin çok şanslı olduğunu vurguladı. Eskişehir'in kolay yaşanılabilir bir kent olduğuna dikkat çeken Çelik, kentteki öğrencilerin ulaşım ve barınma giderlerinin çok düşük olduğunu belirtti.

Gazi Çelik, "Kent insanları, öğrencilerle uyumlu. Öğrencilere gereken her türlü kolaylığı sağlamak için bütün emlak müşavirleri hazır. Onların ihtiyaçları iyi biliyoruz. Diledikleri şekilde yardımcı olacağız." dedi. 

Yorumlar (0)