Nasreddin Hoca eşeğine ters binip Lüleburgaz’da eyleme katıldı 

Lüleburgaz’da dere ıslahının yapılmasını isteyen bir kişi, Nasreddin Hoca’ya bürünerek eşeğine ters bindi ve ilçe sokaklarında eylem düzenledi. Ardından da dereye gidip maya çaldı. 

YAŞAM 15.07.2021, 09:34 15.07.2021, 15:40
Nasreddin Hoca eşeğine ters binip Lüleburgaz’da eyleme katıldı 

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde dere ıslahının yapılmasını isteyen bir grup, Kent Konseyi üyeleri öncülüğünde Kongre Meydanı’nda toplandı. Meydandan taş köprüye kadar yürüyen gruptan Erdoğan Anıl Tekin isimli bir kişi, Nasreddin Hoca’ya büründü. Hoca’nın kıyafetlerini giyip sakalını takan kişi, yürüyüş sırasında eşeğine ters binip yolu öyle gitti. Eylemden sonra ise dereye gidip maya çaldı. 



Lüleburgazlıları hayrete düşüren eylemde Nasreddin Hoca’nın maya çaldığı sırada vatandaşlar, “Tutar mı?” şeklinde sorular sordu. Hoca ise bunun üzerine meşhur cevabı verdi: “Ya tutarsa?” 



Pis koku yayan derenin ıslah edilmesini istiyorlar 



Lüleburgazlılar, ilçedeki derenin çevresine kötü koku yaydığını ve artık sağlık açısından tehdit oluşturmaya başladığını belirterek bir an önce ıslah edilmesini istedi. Nasreddin Hoca, “Geç kalınan dere ıslahı uzun yıllar boyunca var olan bir sorun. Biz de Kent Konseyi olarak mizahi bir yol tutarak umut beslediğimizi belirttik. Umudumuz inşallah tutacaktır.” 

Yorumlar (0)