MSB'den duygulandıran "çocuk" videosu

Uluslararası Savaş Mağduru Çocuklar Günü nedeniyle Millî Savunma Bakanlığı tarafından duygulandıran bir videolu paylaşım yapıldı.

YAŞAM 04.06.2020, 16:39 04.06.2020, 16:55
MSB'den duygulandıran "çocuk" videosu

Bugün 4 Haziran. Uluslararası Savaş Mağduru Çocuklar Günü. Millî Savunma Bakanlığı (MSB) Uluslararası Savaş Mağduru Çocuklar Günü'nü hatırlatmak için, izleyenleri duygulandıran bir video hazırladı.

Uluslararası Savaş Mağduru Çocuklar Günü için hazırlanan  videoyu Twitter hesabından paylaşan Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin savaş mağduru masum çocuklara umut olmaya devam edeceğinin altı çizildi.

Videoda, Suriyeli mülteciler için oluşturulan kamplarda kalan çocuklardan savaşın içinde kalan çocuklara kadar çok sayıda yürek burkan görüntü kullanıldı.

Savaş nedeniyle yurtlarını terk ederek sığındıkları ülkelerdeki kamplarda kalan çocukların şaşkın bakışlarıyla durağan bir şekilde başlayan video, Esed rejimine ait bir savaş uçağının kulakları sağır edercesine çıkardığı ses ve ardından bıraktığı bombanın patlamasıyla devam ediyor.

Ortalığın cehenneme döndüğü, toz bulutu nedeniyle göz gözü görmeyen kaos ortamında kaçışmaların yer aldığı videoda yaralanan ve son nefesini veren çocuklar gösteriliyor.

Ağıt eşliğinde sunulan görüntülerde farklı ülkelere dağılmış çocukların iç sızlatan hâlleri ardı ardına sıralanıyor.

Millî Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan videonun yarısından sonrası ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de düzenlediği üç ayrı harekâttan sonraki kendi topraklarında yaşamlarına devam eden Suriyelilerin durumu ve Türk askerinin Suriyeli çocuklarla buluşmaları, onları okullarında ziyaret etmeleri, hediye vermeleri, sağlık hizmeti sunmaları ve çocuklarla oyunlar oynayıp şakalaşmaları yer alıyor.

Görüntülerin sonunda ise Suriyeli çocuklarla sohbet eden bir Türk askerinin veda edişi ve çocukların el sallayarak Türk askerini uğurlaması bulunuyor. Görüntüler, "Biz onların, savaşın değil; barışın çocukları olmasını istiyoruz." mesajıyla karararak sona eriyor.

türk askeri suriyeli çocuk

Yorumlar (0)