Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Kasım 2022 Pazartesi gününe ilişkin hava durumu tahminlerini açıkladı. Yayımlanan mesajda, bugün sağanak yağış beklenen bölgeler ve iller de tek tek paylaşıldı. 

YAŞAM 07.11.2022, 09:01 07.11.2022, 13:59
Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji’den alınan son verilere göre bugün İç Anadolu Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı, İstanbul’un kuzey ilçeleri, Kırklareli’nin kuzeyi, Sakarya, Kocaeli, Çanakkale’nin doğusu, İzmir, Denizli, Muğla, Balıkesir’in kuzeyi, Mardin ve Düzce’de sağanak yağışlar görülecek. Öte yandan Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Sivas’ın yüksek kesimlerinde bugün karla karışık yağmur bekleniyor. Sağanak yağışların özellikle Hatay çevreleri, Adana’nın güneyi ve Antalya’nın doğusunda etkili olacağı bildirildi. 

Meteoroloji’den 3 il için uyarı mesajı

Sağanak yağışlar öncesi Adana, Antalya ve Hatay için bir uyarı mesajı yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Sağanak yağışların Hatay çevreleri, Adana’nın güneyi ve Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklenmektedir. Bu sebeple ortaya çıkabilecek muhtemel olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verdi. 

Öte yandan bugün batı kesimlerdeki hava sıcaklığı 4-8 derece azalacak. Yurdun diğer kesimlerindeki hava sıcaklıklarında ise ciddi bir değişiklik beklenmiyor. 

Yorumlar (0)