Bursa’da uyuşturucu satıcılarının “Kökünü Kurutuyorlar”: 95 gözaltı

Bursa’da uyuşturucu madde satışı yapanlara yönelik “Kökünü Kurutma Operasyonu”nda 110 zanlıdan 95’inin gözaltına alındığı duyuruldu.

GÜNDEM 07.11.2022, 09:23 07.11.2022, 17:52
Bursa’da uyuşturucu satıcılarının “Kökünü Kurutuyorlar”: 95 gözaltı

İl Emniyet Müdürlüğündeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi'nde (KGYS) açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa’da Kökünü Kurutma Operasyonunun birincisini geçtiğimiz eylül ayında gerçekleştirdiklerini ifade etti.

“Operasyonlar kararlılıkla devam edecek”

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile beraber yeni bir operasyona imza attıklarını aktaran Soylu, "Toplamda 1730 kahraman arkadaşımızın katılım sağladığı, 3 insansız hava aracının, 1 helikopterin ve 15 narkotik köpeğinin içerisinde yer aldığı bir operasyon daha bugün saat 05.30 sularında başladı. Toplam 70 adres tespit edildi. Takribi 110 uyuşturucu satıcısına karşı bir operasyon yapıldı. Belirttiğim saatten şimdiye kadar 95 kişi gözaltına alındı. Mevcut durumda da operasyonlar sürdürülüyor." diye konuştu.

“Kararlılığımız var, irademiz var, inancımız var”

1,5 ay içerisinde Bursa’ya ikinci defa geldiğini dile getiren Soylu, "Eğer bin kere gelmemiz gerekirse bizlerde bin defa gelmekten geri durmayacağız ve bu operasyonlara devam edeceğiz. Aziz milletimizin içi rahat olsun. Batı ülkelerde uyuşturucu açık ve net bir şekilde serbest, şırıngası serbest, kullanımı da serbest ancak biz milletimiz için buna müsaade edemeyiz, müsamaha gösteremeyiz, tahammül edemeyiz. Asıl düşüncemiz sınırlarımızın içinde herhangi bir uyuşturucu maddenin giriş yapmamasını sağlamaktır, bu durumun zeminini hazırlayabilmektir. Tarihin gelmiş geçmiş en büyük uyuşturucu operasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Haftada ortalama 5 bin imalat alanını veya uyuşturucu satıcılığı yapan kişileri gözaltına alıyoruz. Söz konusu durum ile ilgili jandarma teşkilatımız, emniyet teşkilatımız ve arkadaşlarımız büyük bir çaba sarf ediyorlar. Henüz dün Diyarbakır'da 1900 kilogramın üstünde esrar düzenlenen operasyonla ele geçirildi. Verdiğimiz mücadele kararlılıkla sürdürülüyor. Kararlılığımız var, irademiz var, inancımız var. Gençlerimizi bu zehirli maddeye bulaştırmak isteyen kişilere asla müsamaha göstermeyeceğiz. Yapılması gerekenleri yerine getiriyoruz ve bizler çalışmalarımıza hep beraber devam edeceğiz." dedi.

Yorumlar (0)