Dünyaca ünlü otomobil markası, Twitter reklamlarını durdurdu

Twitter’ın Elon Musk tarafından 44 milyar dolara satın alınması sonrası dünyaca ünlü şirketler, sosyal medya platformuna yönelik yeni kararlar almaya devam ediyor. Bu kapsamda General Motors’un ardından dünyaca ünlü bir marka daha Twitter reklamlarını durdurduklarını açıkladı. 

OTOMOTİV 07.11.2022, 09:31 07.11.2022, 13:59
Dünyaca ünlü otomobil markası, Twitter reklamlarını durdurdu

Otomotiv sektörünün öncü firmalarından Audi, Twitter’daki yönetim değişikliği sonrası önemli bir karar aldı. Dünyaca ünlü sosyal medya platformunun Elon Musk tarafından 44 milyar dolar bedelle satın alınması sonrası Audi, Twitter’daki reklam faaliyetlerini durdurduklarını açıkladı. Dünyaca ünlü birçok şirket, Musk’ın Twitter’ı satın alması sonrası sosyal medya platformunun politikalarında ciddi değişiklikler yaşanacağını öngörüyor. Bu sebeple kısa süre önce General Motors da yaptığı açıklama ile artık Twitter reklamlarına yer verilmeyeceğini duyurmuştu. 

Volkswagen’den de benzer bir adım geldi

General Motors ve Audi’nin bu hamleleri sonrası benzer bir adım da Alman üretici Volkswagen’den geldi. Dünyaca ünlü şirket bünyesindeki markalara bir mesaj göndererek, Twitter’daki ücretli reklamları bir sonraki duyuruya kadar askıya almalarını istedi. Twitter’ı satın alan Elon Musk’ın bu adımlara nasıl bir yanıt vereceği ise şimdiden merak konusu oldu. 

Yorumlar (0)