Meteoroloji uzmanları uyardı: Cumartesi gününe dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haritayı yayımladı. Buna göre Cumartesi günü yurdun bazı bölgelerinde kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak.

YAŞAM 11.04.2024, 09:31 Buse Önder
Meteoroloji uzmanları uyardı: Cumartesi gününe dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin iç ve doğu kesimlerinde hava durumu değişkenlik gösterecek. Antalya'nın doğusu ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Hatay çevrelerinde, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Samsun çevrelerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'da sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor.

Akşam saatlerine dikkat

Bu akşam saatlerinde Şırnak ve Mardin'in doğusunda yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Uzmanlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurguluyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis görülebilir. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Bu bölgelerde yaşayanlar dikkatli ve tedbirli olmalıdır.

İç kesimlerde sıcaklık artacak

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2-4 derece artacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve doğu yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Çığ ve heyelan tehlikesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Şırnak il geneli ve Mardin'in doğusunda yaşayanları kuvvetli yağışlara karşı uyarırken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusundaki vatandaşları çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Bölgelerimizde hava

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, ülkemizin farklı bölgelerinde hava durumu çeşitlilik gösteriyor.

Marmara Bölgesi:

Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli’de parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak gece ve sabah saatlerinde İstanbul'un doğusunda pus ve yer yer sis görülebilir.

Ege Bölgesi:

Afyonkarahisar, Denizli, İzmir ve Manisa'da parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi:

Adana, Antalya, Hatay ve Mersin'de parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle Antalya'nın doğu çevreleri ve iç kesimlerinde kısa süreli yerel sağanak yağışlar öğle saatlerinden sonra görülebilir.

İç Anadolu Bölgesi:

Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Konya'da parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Ankara'nın kuzeybatı çevrelerinde akşam saatlerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir.

Batı Karadeniz Bölgesi:

Bolu, Düzce, Sinop ve Zonguldak'ta parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis görülebilir.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi:

Amasya, Samsun, Tokat ve Trabzon'da parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir. Ayrıca, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

Doğu Anadolu Bölgesi:

Erzurum, Kars, Malatya ve Van'da parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Malatya ve Tunceli hariç bölgenin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Şırnak'ta ise bu akşam saatlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi:

Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa'da parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Yarın öğle saatlerinden sonra bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Özellikle Mardin'in doğusunda bu akşam saatlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Yorumlar (0)