Bakan Yerlikaya görüntüleri paylaştı! Yakalanan 3. en büyük miktar...

Kocaeli merkezli olarak gerçekleştirilen 'Narkoçelik-11' operasyonlarının detayları netlik kazandı. Türkiye'de bir defada yakalanan '3. en büyük kokain miktarı'na ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da açıklama yaptı.

GÜNDEM 11.04.2024, 10:00 11.04.2024, 10:06 Buse Önder
Bakan Yerlikaya görüntüleri paylaştı! Yakalanan 3. en büyük miktar...

Kocaeli merkezli olarak gerçekleştirilen ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde devam eden "Narkoçelik-11" operasyonları, ülkemizin uyuşturucu ticaretiyle mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olarak kaydedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

merkezinde yer alan Kocaeli ve diğer iki ilde, Lübnan ve Venezuela kökenli Danı Talal Awad Abushanap'ın liderliğini yaptığı uluslararası uyuşturucu madde organize suç örgütü hedef alındı. Operasyonlar sonucunda, toplamda 608 kilogram kokain ve 827 kilo 500 gram uyuşturucu madde üretiminde kullanılan ara kimyasal madde ele geçirildi.

Üçüncü en büyük operasyon

Operasyonlar kapsamında, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 13 örgüt üyesi yakalandı.. Bu operasyon, Türkiye'de bir defada ele geçirilen en büyük üçüncü kokain miktarı olarak kaydedildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, zehir tacirlerine, organize suç örgütlerine ve çetelere karşı kesintisiz bir mücadele vereceklerini vurguladı. Yerlikaya, “Operasyonlar, günün her saati kararlılıkla sürdürülecek” ifadelerini kullandı.

Gübre içinde yetiştiriyorlardı

Operasyonların koordinasyonunu sağlayan Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı ve EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Antalya ve Tekirdağ'daki Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi.

Operasyonlar sonucunda elde edilen bilgilere göre, örgüt üyeleri, temin ettikleri kimyasal maddeleri Tekirdağ'ın Saray ilçesindeki bir bağ evine depoladıktan sonra Antalya'ya sevk ediyordu. Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki bağ evlerinde, gübreye karıştırılmış kokain maddesini ayıklama ve çoğaltma faaliyetlerinde bulundukları tespit edildi.

Çok sayıda kimyasal ele geçirildi

Operasyonlar neticesinde ele geçirilen maddeler arasında 579 kilo 300 gram likit kokain, 7 kilo 790 gram preslenmiş kokain, 20 kilo 500 gram gübreye karıştırılmış kokain, 625 gram saf kokain, uyuşturucu madde üretiminde kullanılan ara kimyasal maddeler, bir adet uyuşturucu presleme makinesi, sekiz adet baskı kalıbı, bir adet hassas terazi ve bir adet pompalı tüfek yer aldı.  

Operasyonların bayram günü gerçekleştirilmiş olmasının, bu önemli başarının simgesi olarak kabul edildiğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonlarda görev alan polisleri tebrik ederek halkın güvenliği ve toplumun sağlığı için verilen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Yorumlar (0)