Meteoroloji uyardı: Kazma kürek yakma dönemi başladı 

Meteoroloji’nin bu sabah yayınladığı hava tahmin raporlarına göre soğuk hava dalgası ülke genelinde etkisini hissedilir derecede artırıyor. Ülkenin her bölgesinde yağışlı hava hakim olacak. Doğu şehirlerinde sıcaklıklar 6 dereceye birden düşecek. Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, Marmara ve Karadeniz’de sağanak yağışlı hava etkili olurken kalan bölgelerde kar, kendisini gösterecek. 

YAŞAM 17.12.2021, 10:00 18.12.2021, 11:13
Meteoroloji uyardı: Kazma kürek yakma dönemi başladı 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son hava tahminlerine göre ülke genelinde yer yer çok bulutlu ve çoğunlukla yağışlı hava hakim olacak. Isparta, Burdur, Antalya ve Güney Ege haricinde ülkenin her şehri ve bölgesinde yağış bekleniyor. Yağışlar özellikle Güneydoğu Anadolu’da, Akdeniz’de ve kalan kıyı kesimlerde sağanak şeklinde olacak. Ayrıca bu bölgelerde kuvvetli rüzgarın olması da muhtemel. Diğer bölgeler ve şehirlerde ise yağışların karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Hakkari, Siirt, Batman, Bartın, Zonguldak ve Düzce şehirleri ile çevrelerinde kar yağışının yoğunlaşması gündemde. Ülkenin yüksek rakımlı kesimlerinde kar yağışının kuvvetlenmesi, bu kesimlerdeki köy yollarının kapanması gündemde. Kar yağışı alan yerlerde buzlanma ve don olayları beklenirken sağanak yağışın olduğu yerlerde de su baskını, heyelan ve sel olması gündemde. 



Sıcaklıklar aniden düşecek 

Hava sıcaklıklarının özellikle doğu kesimlerde 6 derece birden düşmesi bekleniyor. Kalan bölgelerde ise büyük bir değişiklik olmayacak. Batı bölgesinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altına zaman zaman inebilir. Özellikle akşam ve gece saatlerinde görülmesi beklenen zirai donlara karşı dikkatli olunmalı.  

Rüzgar doğu bölgelerinde kuzey ve kuzeybatıdan, batı bölgelerinde ile güney ve güneybatıdan esecek. Zaman zaman şiddetini artırması beklenen rüzgarın hava sıcaklıklarını hissedilir derecede düşürmesi bekleniyor. Özellikle doğu kesimleri için tipiye dikkat etmekte fayda var. 



Bazı şehirlerdeki hava sıcaklıkları 

  • Diyarbakır: Çok bulutlu ve öğleden sonra sağanak yağışlı 10 derece. 
  • Erzurum: Çok bulutlu, gün içinde kar yağışlı 2 derece. 
  • Trabzon: Çok bulutlu ve gün boyunca aralıklı sağanak yağışlı 12 derece. 
  • Zonguldak: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı. Yağışlar kıyı kesimde yağmur şeklinde iken yüksek ve iç kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olacak. 7 derece. 
  • Antalya: Çok bulutlu ve doğu kesimlerinde sağanak yağışlı 16 derece. 
  • İzmir: Çok bulutlu ve akşam-gece vakitlerinde sağanak yağışlı 14 derece. 
  • İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 6 derece. 
  • Ankara: Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur, sonrasında ise sağanak yağışlı. Yüksek kesimlerinde kar bekleniyor. 4 derece. 
Yorumlar (0)