Meteoroloji uyardı: İstanbul ve 26 ile sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin verilerini yayınladı. Buna göre, içerisinde İstanbul’un bulunduğu 26 kent adına için sarı kodlu uyarı verildi. Gerçekleştirilen incelemelere göre, yurt genelinde sağanak yağışlı havanın etkisini göstereceği ve hava sıcaklıklarının da 4 ila 5 derece düşeceği tahmin ediliyor.

YAŞAM 27.04.2023, 08:20
Meteoroloji uyardı: İstanbul ve 26 ile sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 5 günlük hava tahmin verilerine göre yurt genelinde sağanak yağış etkisini hissettirecek. Hava sıcaklıkları da mevsim normallerinin üzerinde görülürken hafta sonunda sıcaklıklar mevsim normallerine çıkacak.

Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Malatya tarafları haricinde, diğer bölgelerin gök gürültülü ve yerel sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Yağışların, Orta Karadeniz'in batısı, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Akdeniz, İç Ege ve Marmara'nın doğusu ile Bingöl, Tunceli, Adana, Nevşehir ve Kırşehir taraflarının yerel şekilde kuvvetli şekilde görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları düşüyor

Hava sıcaklıklarının Batı ve İç taraflarda düşeceği ve mevsim normallerinden düşük görüleceği, diğer bölgelerde büyük bir farklılık görülmeyeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Düzce, Karabük, Yalova, Bartın, Kırıkkale, Aksaray, Zonguldak, Yozgat, Uşak, Sakarya, Nevşehir, Kütahya, Konya, Kocaeli, Kırşehir, Kastamonu, İstanbul, Isparta, Denizli, Bursa, Burdur, Bolu, Bilecik, Antalya, Ankara, Afyonkarahisar ve Adana kentleri adına sarı kodlu uyarı verdi.

İstanbul’da hava durumu

İstanbul’da beklenen hava durumu ise çok ve parçalı bulutlu, yerel olacak şekilde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların bölgesel şekilde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının ise 3 ila 5 derece düşmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)