Meteoroloji uyardı: Bugün o illerde sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 Ağustos 2022 Cumartesi gününe ilişkin hava durumu tahminlerini açıkladı. Yayımlanan mesajda, bazı iller için sağanak yağış uyarısı yapıldı. 

YAŞAM 27.08.2022, 08:12
Meteoroloji uyardı: Bugün o illerde sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji’den alınan verilere göre bugün Marmara Bölgesi, Kuzey Ege, Doğu Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz kıyıları, Batı Karadeniz, Amasya, Çorum ve Eskişehir’de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların özellikle Karabük, Çanakkale ve Kastamonu’da etkili olması bekleniyor. Bu kentler için bir uyarı mesajı yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya davet etti. 


 

Kavurucu sıcaklara dikkat

Öte yandan yurdun diğer bölgeleri ise güneşli ve az bulutlu bir gün geçirecek. Hava sıcaklıkları; Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde hissedilecek. Akdeniz Bölgesi ve Kuzey Ege’de sıcaklıklar mevsim normallerinin altında olacak. Rüzgarın Kuzey Ege ve Marmara’nın kuzeyinde kuzeyli yönden esmesi bekleniyor. Yurdun diğer bölgelerinde ise rüzgar güneyli yönlerden hafif esecek. 

Yorumlar (0)