Meteoroloji uyardı: 42 ilde kar bekleniyor

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava dalgasıyla beraber Ankara ve İstanbul dahil olmak üzere birden fazla kentte kar yağışı meydana geldi. Doğu Anadolu bölgesinde etkisini gösteren kar yağışının bugünden başlayarak İç Anadolu bölgesinde etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Meteoroloji tarafından paylaşılan verilere göre, 42 kentte kar yağışı görülecek. İşte kar yağışı beklenen kentler...

YAŞAM 01.02.2023, 09:06 01.02.2023, 16:06
Meteoroloji uyardı: 42 ilde kar bekleniyor

İzlanda soğukları Türkiye’nin bütününde etkisini hissettiriyor. Soğuk havanın gelişi ile beraber Doğu Anadolu'nun birden fazla kentinde kar yağışı görüldü. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ise eksi değerlere geldi.

42 kentte bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin verilerini paylaştı. Buna göre, Bilecik, Hakkari, Kütahya, Bursa, Bolu, Karabük, Eskişehir, Ankara, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Yozgat, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Bayburt, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Muş, Şırnak, Bitlis ve Van illeri adına kar yağışı uyarısında bulunuldu.

Birçok bölgede yağış ve kar etkili olacak

Yurt genelinde havanın çok bulutlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, İç Ege, (Antalya hariç) Akdeniz ile Karadeniz bölgesinin yağışlı olması bekleniyor. Yağışların, Doğu ve Orta Karadeniz tarafları, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da sağanak ve yağmur, diğer taraflarda ise kar ve karla karışık yağmur biçiminde görülmesi, Doğu Akdeniz'in doğu kesimleri, (Batman dışında) Güneydoğu Anadolu, Şırnak, Elazığ, Hakkari, Bingöl, Giresun ve Ordu bölgelerinin ise yer yer yoğun ve kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)