Meteoroloji paylaştı: İki bölgede fırtına ve şiddetli rüzgar etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava tahmin verileri açıklandı. Ülke genelinde kar yağışı görülmezken Batı kesimlerde yağmurlu hava etkisini gösterecek. Uzmanlar, bugün Marmara ile Ege Bölgesinin batı ve güneyi için şiddetli rüzgar ile fırtına uyarısı yaptı. İşte yurt genelinde bu hafta içi beklenen hava durumu...

YAŞAM 10.01.2023, 09:02 30.05.2023, 08:18
Meteoroloji paylaştı: İki bölgede fırtına ve şiddetli rüzgar etkili olacak

Meteoroloji tarafından açıklanan verilere göre, yurdun batı bölgelerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz, Ege, Marmara, ile Zonguldak, Düzce ve Bolu çevrelerinin sağanak ve yağmur, kıyı bölgelerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer kesimlerin ise az ve parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor. Yağışların, Muğla, Denizli, Aydın, Manisa, İzmir, Balıkesir, Çanakkale ve Edirne’de akşam vakitlerinden sonra ise Antalya’nın çevre bölgelerinde kuvvetli görüleceği tahmin ediliyor. Doğu ve iç bölgelerde sis ve yer yer pus olayının yaşanması bekleniyor.

Şiddetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Marmara ile Ege Bölgesinin batı ve güneyi için şiddetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapıldı.

Genel Müdürlükten gerçekleştirilen değerlendirmelere göre Muğla, Aydın, Manisa, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale’de bugün kuvvetli fırtına görüleceği tahmin ediliyor.

Marmara ile Ege Bölgesinin batı ve güney kesimlerinde beklenen rüzgar, güneyli taraflardan kuvvetli ve bölgesel fırtına, Kıyı Ege'de ise ara ara tam fırtına ve kuvvetli fırtına biçiminde esecek.

Doğal faz ve soba kaynaklı baca zehirlenmesi, direk veya ağaç devrilmesi ve çatı uçmasına karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

Denize çıkacak olanlar dikkat

Marmara'da ise günün erken saatlerinden başlayarak rüzgarın güneydoğu ve güney bölgelerden 5 ile 7 kuvvetinde, batı taraflarda ise 8 kuvvetinde esmesi bekleniyor. Rüzgarın şiddetinin akşam vakitlerinden sonra etkisini yitirmesi bekleniyor.

Sabah saatlerinden başlayarak Ege Denizi'nde, yer yer 9 kuvvetinde görüleceği düşünülen kuvvetli fırtına, yarın öğle vakitlerinde özellikle güneyli kesimlerde etkisini yitirecek.

15 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Uşak, Tekirdağ, Kütahya, Kırıkkale, Edirne, Denizli, Bursa, Bilecik ve Afyonkarahisar için sarı, Muğla, Manisa, İzmir, Çanakkale, Balıkesir ve Aydın için turuncu kodlu fırtına uyarısı yapıldı.

Yorumlar (0)