Meteoroloji paylaştı: Bazı bölgelerde kar yağışı etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde hava durumunun nasıl olacağına dair 5 günlük hava tahmin verilerini paylaştı. Bazı illerde yağış beklenirken bazı bölgelerde kar yağışının etkili olacağı ifade edildi.

YAŞAM 08.01.2023, 10:02
Meteoroloji paylaştı: Bazı bölgelerde kar yağışı etkili olacak

Birçok kişi tarafından kar yağışının ne zaman geleceği merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava tahmin verileri paylaşıldı. İşte detaylar…

Kar yağışı geliyor mu?

Meteoroloji tarafından gerçekleştirilen son değerlendirmelere göre, yurdun doğu ve kuzey bölgelerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop taraflarının yağışlı, diğer bölgelerin açık ve az bulutlu olması bekleniyor. Yağışların, kıyı şeridinde yağmur, yağış alan diğer alanlarda ise kar ve karla karışık yağmur biçiminde görüleceği tahmin ediliyor. Marmara ile iç bölgelerde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle batı ve kuzey taraflarından hafif, ara sıra orta şiddette esmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)