Meksika'da iki metro çarpıştı: Ölü ve çok sayıda yaralı var

Meksika'nın başkenti Meksiko'nun kuzeyinde iki metro treninin karışmış olduğu kazada 1 kişi yaşamını yitirdi, 57 kişi ise yaralandı.

DÜNYA 08.01.2023, 10:17 09.01.2023, 14:57
Meksika'da iki metro çarpıştı: Ölü ve çok sayıda yaralı var

Yetkililer tarafından başkent metrosunun 3. hattı olarak ifade edilen La Raza'yla Potreto istasyonlarının arasında iki tane trenin çarpıştığı kaydedildi.

1 kişi öldü, 57 kişi yaralandı

Meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi ise yara aldı. Olay yerine birçok itfaiye ile ambulans ekibi sevk edildi.

Meksiko Güvenlik Bakanı Omar Garcia, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve yaralılara dair güncellemenin yapılacağını ifade etti.

Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı

Kazadan dolayı metro seferlerinin durdurulduğunu ve savcılığın da soruşturma başlattığı bilgisi paylaşıldı.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador ise gerçekleşen olaydaki can kaybından dolayı üzgün olduklarını söyleyerek, "Bana vermiş oldukları bilgiye göre maalesef ki bir kişi yaşamını yitirmiş ve çok sayıda da yaralı bulunuyor. Halkımıza başsağlığı ve dayanışma diliyorum." dedi.

Ülkede son olarak 2021 yılı Mayıs ayında gerçekleşen metro kazasında 26 kişi yaşamını yitirmiş ve 60'ın üzerinde kişi ise yaralanmıştı.

Yorumlar (0)