Meteoroloji duyurdu: Bu bölgelerde yağış var!

Hafta içinde bazı bölgelerin kavrulacağını bildiren Meteoroloji, bugün bazı bölgelerde sağanak yağış geçişlerinin görülmesinin beklendiğini duyurdu. İşte haftanın ilk gününe dair Meteoroloji tarafından paylaşılan hava raporu...

YAŞAM 25.07.2022, 10:07 Hakan Öksüz
Meteoroloji duyurdu: Bu bölgelerde yağış var!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta içinde sıcaklığın artacağı uyarısında bulundu. Avrupa'daki sıcak hava dalgasının Türkiye'ye gelmesinden endişe eden uzmanlar, bazı illerde sıcaklıkların mevsim normalleri üzerine çıkmasını bekliyor. Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da etkili olacak yüksek sıcaklıkların, cuma günü İç Anadolu'ya kayacağı tahmin ediliyor.

Trakya, Doğu Karadeniz ve Van'da yerel yağışlar var

Haftanın ilerleyen günleri için yüksek sıcaklık uyarısı veren Meteoroloji, bugün bazı bölgelerde sağanak yağışların görüleceğini bildirdi. Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerine göre Edirne ve Kırklareli civarında sağanak yağışlar etkili olacak. Giresun, Trabzon ile Rize'nin iç kesimlerinde ve Van'ın doğu bölgelerinde de sağanak yağış geçişleri bekleniyor.

Bazı bölgelerde sıcaklık yüksek olacak

Ülke genelinde hava genellikle açık ve az bulutlu olacak. Sağanak yağışların görüleceği Trakya'da bugün hava sıcaklığı düşecek. Marmara, Ege kıyıları ve Akdeniz civarında sıcaklık değerleri mevsim normallerini aşacak. Ülkenin doğu kesimlerinde ise sıcaklıklar mevsim normallerinin altında kalacak. 

Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Ege kıyılarında kuzey yönlü rüzgarlar etkili olacak. Antalya'da termometreler 40 dereceyi gösterecek. İzmir'de ortalama hava sıcaklığı 39 derece olacak. 

Yorumlar (0)