KKTC’de piyango biletinde büyük skandal! EOKA’cıların fotoğrafını bastılar

8 Ağustos günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gerçekleştirilecek özel çekiliş adına basılan piyango biletlerinin üzerine basılan fotoğraf büyük bir skandal yarattı. Piyango biletlerinde "Erenköy Mücahitleri" diye düşündükleri EOKA'lı teröristlerin fotoğrafının basıldığı tespit edildi. Yapılan yanlış gündeme otururken, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konu ile ilgili açıklamada bulundu.

GÜNDEM 25.07.2022, 10:10
KKTC’de piyango biletinde büyük skandal! EOKA’cıların fotoğrafını bastılar

8 Ağustos tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Başbakanlığa bağlı Piyangolar İdaresi, tarafından Erenköy Direnişinin 58. yıldönümü sebebiyle düzenlenecek olan özel çekiliş adına piyango biletleri bastı. Fakat özel çekiliş için oluşturulan biletlerin üst kısmına "Erenköy mücahitleri" yerine dönemin EOKA'cı teröristlerin fotoğrafları basıldı.

Ersin Tatar: “Kimsenin haddine değildir”

Yapılan yanlışlığın tespit edilmesinin sonrasında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan konu ile ilgili sert bir tepki geldi.

Tatar tarafından yapılan açıklamada, "Çanakkale destanı ile eş zamanlı olarak gerçekleşen şanlı Erenköy Direnişi’ni yeniden anma düşüncesiyle Devlet Piyangoları İdaresi tarafından oluşturulan piyango biletlerinde, Yunan-Rum-Yunan ve EOKA’cıların beraber çektirdiği fotoğrafları “Erenköy Mücahitleri” diye düşünmek ve bunu basmak çok büyük bir gaflettir. Yapılan bu hata asla kabul edilmeyecektir. Her kim olursa olsun her ne şekilde düşünmüş olursa olsun şanlı Erenköy direnişini, Erenköy mücahitlerimizi, aziz şehitlerimizi ve ulusal mücadelemizi bu şekilde küçük düşüremez. Yapılan bu hareket kimsenin haddine değildir" şeklinde ifade etti.

Yetkililerden açıklamalar yapıldı

Diğer bir taraftan Başbakan Ünal Üstel de konu ile ilgili soruşturma gerçekleştirildiğini, sorumlu kişilerin vazifeden alınacağını dile getirdi.

Konuyla ilgili olarak Devlet Piyangoları Birimi Sorumlusu Osman Uzun'dan da gerekli açıklama yapıldı. Uzun, yaşanan olay sonrasında sorumlu kişilerin görevden çekileceğini ifade etti. Uzun, "Sehven gerçekleştirilmiş bir hatanın ardından görselden ötürü Şanlı Erenköy Direnişi kahramanlarından ve halkımızdan özür diliyoruz" denildi.

Biletler geri toplanıyor

Edinilen bilgilere göre, hatalı şekilde basılan biletler geri toplatılmaya başlandı. 8 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan çekiliş ise 18 Ağustos gününe ertelendi. 500 bin olan ikramiye ise 1 milyona yükseltildi.

Yorumlar (0)