Meteoroloji'den toz taşınımı, kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün batı kesimlerde güneyli yönlerden sert rüzgarlar esecek. Bu kuvvetli rüzgarların toz taşınımına neden olacağını kaydeden Meteoroloji, yağış beklenen bölgeleri de duyurdu. Peki yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak? İşte detaylar...

YAŞAM 27.02.2023, 09:15 27.02.2023, 09:50 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den toz taşınımı, kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 Şubat 2023 Pazartesi gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Aktarılan bilgilere göre bugün Eskişehir, Kütahya, İzmir, Balıkesir, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Kırklareli ve Edirne çevrelerinde sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Yurdun diğer bölgelerinde hava açık ve az bulutlu olacak.

Batı bölgelerde toz taşınımı var

Yurdun doğu kesimleri için don ve buzlanma uyarısında bulunan Meteoroloji, iç ve doğu bölgelerde sis ve pus hadisesinin beklendiğini bildirdi. Yapılan uyarıya göre batı bölgelerde bugün etkisini gösterecek olan toz taşınımı nedeniyle sağlık açısından bazı olumsuzluklar yaşanabilir. 

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Meteoroloji, yurt genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini duyurdu. İstanbul'da hava sıcaklığı ortalama 19 derece, başkent Ankara'da 18 derece ve İzmir'de 22 derece olacak. Adana ve Osmaniye'de termometreler 26 dereceyi gösterecek. Erzurum, Muş, Ağrı ve Van çevrelerinde ise hava sıcaklığı 3-4 derece olacak.

Çığ ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde çığ riskinin bulunduğunu bildiren Meteoroloji, Ege ve Trakya için kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı. Genellikle güneyli yönlerden esecek rüzgarların yer yer kuvvetli (90 km/saat) olacağı kaydedildi. Kuvvetli rüzgar nedeniyle çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve soba/doğal gaz kaynaklı zehirlenmelere karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Yorumlar (0)