ABD’de kar fırtınası uyarısı: 20 milyondan fazla kişiyi etkileyecek

ABD'nin eyaleti California’da meydana gelen şiddetli kar yağışı ve yağış hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Yetkililer, 20 milyonu geçkin kişiye uyarıda bulunurken, 126 binden çok hanenin elektriksiz kaldığını paylaştı.

DÜNYA 27.02.2023, 09:27 27.02.2023, 17:30
ABD’de kar fırtınası uyarısı: 20 milyondan fazla kişiyi etkileyecek

ABD’nin batı eyaleti California’da yüksek bölgelerde kar fırtınası ve şiddetli yağış yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. ABD haber ajansları tarafından yapılan haberlere göre, eyalette etkisini arttıran olumsuz hava şartları sebebiyle 126 binden çok evin elektriksiz kaldığı ifade edilirken, Los Angeles kentinde bazı kesimlerde şiddetli yağışın su taşkınlarına neden olduğu belirtildi.

Otoban trafiğe durduruldu

California’nın güney taraflarının yüksek bölgelerinde etkisini arttıran kar fırtınasının, iki gün içerisinde ülkenin doğusuna geçiş yapacağı aktarılırken, 20 milyonu aşkın kişinin şiddetli fırtınaya yönelik uyarıldığı belirtildi. Yetkililer, California’nın yüksek bölgelerindeki bazı güzergahlarda “aşırı kar ve buzlanma” sebebiyle trafiğe durdurulduğu bilgisini paylaştı.

Soğuk hava dalgası diğer eyaletleri de etkileyecek

Meteoroloji yetkilileri, bölgede meydana gelen fırtınanın bugünden başlayarak Kansas, Oklahoma, Texas ve Arizona’ya geçiş yapacağını, alçak bölgelere yağmur, yüksek kesimlere ise kar yağışının etkisini hissettireceği ifade edilerek, bazı kesimlerde ise hortumların görülebileceği yönünde uyarıda bulunuldu.

Yorumlar (0)