Meteoroloji'den sağanak yağmur uyarısı!

Orta ve doğu Karadeniz'da hava sağanak yağışlı olacak. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

YAŞAM 10.09.2020, 08:24 10.09.2020, 16:50
Meteoroloji'den sağanak yağmur uyarısı!

Son tahmen ve değerlendirmeleri paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Türkiye'nin kuzey kesimlerinin ve Doğu Anadolu’nun doğusunun parçalı bulutlu ve çok bulutlu geçeceğini, yerel olmak üzere Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının, İstanbul'un Avrupa yakası kıyılarının, Kırklareli kıyılarının, Van'ın kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağını, diğer yerlerde ise az bulutlu ve açık bir hava olacağını bildirdi.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığı kuzey kesimlerde mevsim normalleri dolaylarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde geçecek.

Kuvvetli rüzgâr

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ancak ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esecek (30-60 km/saat).

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ile Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgâr (30-50 km/saat) esmesinin beklendiği uyarısında bulunarak, kuvvetli rüzgârın yol açabileceği olumsuz etkilere karşı tedbirli ve dikkatli olunmasını tavsiye etti.

İllerde hava

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde Avrupa yakası kıyıları yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 29°C

ANKARA: Az bulutlu ve açık. 29°C

İZMİR: Az bulutlu ve açık. 35°C

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. 37°C

ZONGULDAK: Parçalı ve az bulutlu. 27°C

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 26°C

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu. 27°C

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. 37°C

Yorumlar (0)