Meteoroloji'den o bölgelere yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bazı bölgelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağının tahmin edildiğini bildirdi. Yurdun büyük bölümünde hava az bulutlu ve açık olacak, doğu kesimlerde ise sıcaklıklar düşecek. İşte 22 Haziran Çarşamba gününe dair hava durumu tahminleri...

YAŞAM 22.06.2022, 09:58 22.06.2022, 10:13 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den o bölgelere yağış uyarısı!

Meteoroloji tarafından aktarılan hava durumu tahminlerine göre bugün (22 Haziran Çarşamba) yurdun bazı bölgelerinde kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak. Sivas, Kayseri ve Niğde'de günün erken saatlerinde başlayacak yağış, öğle saatlerinde sona erecek. 

Sağanak yağışlar sabah saatlerinde Bartın, Sinop, Kastamonu, Bolu, Düzce, Karabük, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Ağrı ve Iğdır'da etkisini gösterecek. 

Sarı ve turuncu uyarı verilen iller

Trabzon, Gümüşhane, Giresun ve Bayburt'a sarı uyarı; Artvin ve Rize'ye ise turuncu uyarı verildi. Trabzon'un doğusu, Rize ve Ardahan'da kuvvetli yağışların görüleceği kaydedildi. Yağışların akşam saatlerinde zayıflayacağı ve sadece Doğu Karadeniz'de devam edeceği belirtildi.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Hava sıcaklığı, yağışların etkili olacağı yurdun doğu bölgelerinde 4 ila 8 derece düşecek. Batı kesimlerinde ise sıcaklığın 2-5 derece yükseleceği kaydedildi. Yurdun doğu kesimlerinde sıcaklık, mevsim normallerinin altına inecek. Batı bölgelerde ise mevsim normallerinde seyredecek.

Bazı bölgelerde rüzgar etkili olacak

Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında etkili olacak kuzey yönlü rüzgârların, 40-60 km/saat kuvvetinde eseceği kaydedildi. 

Ankara'da öğle saatlerinden itibaren bazı ilçelerde sağanak yağış etkili olacak. İstanbul'un batı kesimleri, öğle saatlerinden itibaren çok bulutlu olacak. İzmir'de ise az bulutlu ve açık bir hava hâkim olacak.

Yorumlar (0)