Meteoroloji'den fırtına uyarısı: 5 bölgede sağanak!

Meteoroloji'den alınan verilere göre, 5 bölgede bugün sağanak yağış bekleniyor. Ege, Marmara'nın batısı ve güneyi, İç Anadolu’nun batısı, Batı Akdeniz kıyıları ile Orta ve Batı Karadeniz’de güneyden esecek olan rüzgar hızının ise 70 km'ye varacağı belirtiliyor. 

YAŞAM 11.12.2021, 10:14 12.12.2021, 10:19
Meteoroloji'den fırtına uyarısı: 5 bölgede sağanak!

Meteorolojiden gelen son değerlendirmelere bakıldığında, yurdun batı, iç ve kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Trakya kesimi, Çanakkale, Antalya, Isparta ve Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin ise açık ve az bulutlu geçmesi bekleniyor

Pus ve sis uyarısı

Doğu ve Güneydoğu anadolu, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde sis ve pus hadisesinin beklendiği kaydedildi.

Kuzeydoğu kesimlerinde hava sıcaklığının, 2-4 derece arasında artacağı, diğer bölgelerde ise büyük bir değişiklik yaşanmayacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinde seyredeceği belirtiliyor.

Ege, Marmara'nın batısı ve güneyi, İç Anadolu’nun batısı, Batı Akdeniz kıyıları ile Orta ve Batı Karadeniz’de güneyden esecek olan rüzgar hızının ise 70 km'ye varacağı, kuvvetli ve kısa süreli fırtına biçiminde esmesi beklendiği için direk ve ağaç devrilmesi, çatı uçması, toz savrulması, baca ve soba gazı zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.

İllere göre hava durumu

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, 13 derece

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, 17 derece

İZMİR: Aralıklı ve gök gürültülü sağanak ve çok bulutlu, 19 derece. 

BURSA: Parçalı ve çok bulutlu, 19 derece.

ADANA: Parçalı ve az bulutlu, 19 derece.

KONYA: Parçalı ve zaman zaman çok bulutlu, 15 derece.

SİVAS: 11, Parçalı bulutlu.

KASTAMONU: Parçalı ve zaman zaman çok bulutlu, 13 derece.

SAMSUN: Parçalı bulutlu, 19 derece.

ORDU: Parçalı bulutlu, 17 derece.

TRABZON: Az ve parçalı bulutlu, 18 derece.

ERZURUM: Az ve parçalı bulutlu, 7 derece.

VAN: Az ve parçalı bulutlu, 9 derece.

DİYARBAKIR: Açık ve az bulutlu, 13 derece.

ŞANLIURFA: Açık ve az bulutlu, 16 derece.

Yorumlar (0)