O tedavi ücretlerini artık SGK ödeyecek

Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’e göre, ayakta tedavi işlemlerindeki tıbbi malzemelere ilişkin fatura bedelleri, ürünün eczanelerden ya da satış merkezlerinden temin edilmesi durumundan SGK tarafından karşılanacak. Tetkikleri gerçekleştirilmeyen hastaların, diyaliz tedavilerine ilişkin ücretleri ise ödenmeyecek.

SAĞLIK 11.12.2021, 10:46 12.12.2021, 10:19
O tedavi ücretlerini artık SGK ödeyecek

SGK, "Intraoperatif Nöronavigasyon İşlemi"ni de Sağlık Uygulama Tebliği'nin tanı ve tedaviler kısmına dahil etti. 

Artık ücret ödenmeyecek

Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’e göre, hemodiyaliz tedavisi boyunca, "Diyaliz Merkezleri Hakkındaki Yönetmelik"te ifade edilen tetkikler ve bunların tekrarı, hemodiyaliz işlemi esnasında meydana gelebilecek acil bir durumda yapılması gereken tetkiklerde ücret alınmayacak.

Özellik gösteren ve gerektiğinde hastalara biraz daha sık uygulanan tetkikler, seans esnasında ortaya çıkan komplikasyonların tedavisi için verilen ilaçlar ve gündüz yatak ücreti fiyata eklenecek ve ayrıca faturalandırılmayacak. Tetkikleri gerçekleştirilmeyen hastaların ise diyaliz tedavilerine ilişkin ücretleri ödenmeyecek.

SGK karşılayacak

"Intraoperatif Nöronavigasyon İşlemi" de tebliğdeki tanı ve tedaviler kısmına eklenirken, işlem bedeli de açıklandı. Söz konusu tebliğde, ayakta tedavi işlemlerinde kullanılan tıbbi malzemelere yönelik hükümde de değişikliğe gidildi.Bu değişiklikte, ayakta tedavi işlemlerinde kullanılan tıbbi malzemelere yönelik fatura bedelleri, ürünün eczanelerden ya da satış merkezlerinden temin edilmesi durumundan SGK tarafından karşılanacak. Fakat SGK’nın iade aldığı tıbbi ürün bedelleri, sözleşmeler bitinceye kadar şahıs ödemesi olarak yapılacak.

Yorumlar (0)