Meteoroloji'den "çok kuvvetli" yağış uyarısı: Sel riski var!

Gün boyunca Karadeniz genelinde çok kuvvetli yağışların etkili olacağını bildiren Meteoroloji, 11 ile sarı kodlu uyarı verdi. Prof. Dr. Orhan Şen, "Önümüzdeki günlerde yaz ve kışı beraber yaşayacağız." dedi. İşte yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin tahminler...

YAŞAM 13.09.2022, 09:26 13.09.2022, 17:59 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den "çok kuvvetli" yağış uyarısı: Sel riski var!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün (13 Eylül Salı) yurt genelinde hava durumunun nasıl olacağına ilişkin tahminlerini paylaştı. Aktarılan bilgilere göre bugün Karadeniz genelinde kuvvetli gök gürültülü yağışların görülmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu ile Akdeniz'in batısında yağış hâkim olacak. 

Günün erken saatlerinde Ordu ve Giresun'da etkisini gösterecek olan kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar, öğle saatlerinden sonra Karadeniz geneline yayılacak. Adana'nın kuzeyi, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta da yerel kuvvetli yağışlar görülecek. İstanbul, Marmara'nın batısı, İç Anadolu, Akdeniz'in batısı ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batı kesimlerinde sağanak yağışlar etkili olacak.

Doğu Karadeniz'de yağışlar "çok kuvvetli" olacak

Kuvvetli yağışlar akşam saatlerinden sonra Adana ve Kayseri çevrelerinde de etkisini gösterecek. Trabzon, Rize, Artvin, Ordu ve Giresun kıyılarında kuvvetli sağanak yağışlar gün boyunca devam edecek. Sağanak yağışlar Trabzon'un batısında kuvvetli, doğusunda ise çok kuvvetli (60-90 kilogram/metrekare) olacak. Artvin kıyıları da çok kuvvetli yağışlardan nasibini alacak.

Rize Valiliği uyardı

Rize genelinde etkili olacak çok kuvvetli yağışlar, sel ve su baskını riskini de beraberinde getirecek. Konuya ilişkin duyuru yapan Rize Valiliği, il genelinde metrekareye 60-90 kilogram civarında yağış düşmesinin beklendiğini bildirdi. Kuvvetli yağışlar nedeniyle ulaşımda aksamalar, sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzlukların yaşanabileceği aktarıldı.

Orhan Şen: "Aynı haftada yaz ve kışı beraber yaşayacağız"

Salı ve çarşamba gününün yağışlı geçeceğini kaydeden Prof. Dr. Orhan Şen, "Bugünlerde yazı ve kışı bir arada yaşayacağız. Sıcaklıklar İstanbul'da 22 derece civarına kadar inecek. İki gün boyunca Karadeniz ve Marmara'da yağışlar etkili olacak. Perşembe gününden itibaren yeni bir sıcak hava dalgası gelecek. Yaz boyunca ülkeye uğramayan sıcaklarla karşılaşacağız. Özellikle İstanbul'un yılın en sıcak günlerini yaşaması bekleniyor. Cumartesi günü İstanbul'da sıcaklık 33 dereceyi görecek. Marmara ve Ege'de bu sıcak hava dalgasının 4-5 gün boyunca etkisini göstermesi bekleniyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)