İran, İsrail’i vurmak için İHA geliştirdi

İran Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Kioumars Heydari, İsrail’i vurmak amacıyla tasarlanmış insansız hava aracı (İHA) geliştirdiklerini duyurdu.

DÜNYA 13.09.2022, 09:43
İran, İsrail’i vurmak için İHA geliştirdi

İran devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Heydari, uzun menzilli insansız hava aracı ‘Arash-2’nin İsrail’i vurmak için geliştirildiğini ve test aşamalarında büyük başarılara imza attığını dile getirdi. Yeni geliştirilen İHA’nın İsrail’in Hayfa ve Tel Aviv kentlerini vurabileceğini vurgulayan Heydari, İran ordusunun güçlenmeye devam ettiğini dile getirdi. 

“Tel Aviv ve Hayfa kentleri hedef alınabilir”

‘Arash-2’ye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tuğgeneral Kioumars Heydari, “Biz Arash-2’yi İsrail’i vurmak için özel olarak tasarladık. Bu insansız hava aracı ile birlikte Tel Aviv ve Hayfa kentleri hedef alınabilir. Çocuk katili bu rejimi tamamen ortadan kaldırmak üzere bu insansız hava araçlarını geliştirdik. Yeni insansız hava aracımız Arash-2, Arash-1’in daha teknolojik ve yeni bir versiyonu. Test aşamalarında da büyük başarılar gösterdi. İran ordusu gücüne güç katmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)