Meksika ekranlarında Türk rekabeti!

Hizmet İhracatçıları Yönetim Kurulu Üyesi ve Med Yapım patronu Mehmet Fatih Aksoy, Meksika televizyonlarda Türkler arasında rekabet yaşandığını söyledi.

YAŞAM 25.10.2019, 12:02
Meksika ekranlarında Türk rekabeti!

Hizmet İhracatçıları Yönetim Kurulu Üyesi ve Med Yapım patronu Mehmet Fatih Aksoy,  Türk dizilerinin Latin Amerika ülkelerini fethettiğini söyledi. 

Bir kanalda Türk dizileri yayınlanırken, aynı saatte başka kanalda Acun Medya’nın içeriklerinin yayınlandığını ve reytinglerde rekabet ettiklerini bildiren Aksoy, "Türk dizileri, Latin Amerika'da yoğun ilgi görüyor." dedi.

"Bu dizilerin başarısı"

Aksoy, “Türk dizileri bir ülkeye girince yerleşiyor. Brezilya’da bile yayınlanan dizimiz var. Brezilya’da yoğun olarak yokuz ama turizmi de etkiledik. Turizmciler, Brezilya’dan turistler geldiğinde şaşırmışlardı. Bu dizilerin başarısı. Diziyi izleyen Brezilyalılar, İstanbul’u, Kapadokya’yı görmek istiyor." ifadelerini kullandı.

Türk dizilerinin Meksika'ya girişi 2017 yılında oldu.  Türkler, Brezilya’ya da 2017 yılında "Binbir Gece" dizisiyle adım attı. Gösterime giren diziler turizm sektörünü de harekete geçirdi. 
 

Yorumlar (0)