Zimbabve, kuraklıkla mücadele için fil satıyor!

Kuraklıkla boğuşan Zimbabve, fil satmaya başladı.

DÜNYA 25.10.2019, 12:05
Zimbabve, kuraklıkla mücadele için fil satıyor!

Zimbabve Ulusal Parklar İdaresi, hayvan hakları gruplarının yoğun bir şekilde eleştirdiği satışlara gerekçe olarak ulusal parklardaki diğer hayvanlara bütçe ayrılabilmesi için böyle bir adım atılması gerektiğini savunuyor. Vahşi yaşam için yıkıcı etkileri olan kuraklık, şu ana kadar 55 filin ölmesine sebep oldu.

Zimbabve Ulusal Parkları adına konuşan sözcü Tenashi Farawo, fillerin satışından gelen paranın Hwangi Ulusal Parkı'ndaki vahşi yaşamın korunması adına kuyu açılması için kullanılacağını belirtti. Farawo, insan hakları örgütlerinin kamuoyunu etkilemek adına insanların duygularıyla oynadığını iddia etti. Fillerin, Çin'e satıldığı iddia ediliyor.

Advocates4Earth isimli bir çevre grubunun yöneticisi Lenin Chisaira, "Hayvanların yakalanıp geleneksel yaşam alanlarının dışında yaşayacak şekilde satılmasına karşıyız. Vahşi hayvanlar, hayvanat bahçelerine götürülüp zalimce bir muameleye maruz bırakılıyor" diyerek kampanyayı eleştirdi.

Chisaira, Hwangi Ulusal Parkı çevresinde yapılan maden çalışmalarını da eleştirdi. Chisaira, çalışmaların ulusal parktaki sulak ve otlak alanları etkilediğini ve hayvanların özellikle su için mücadele etmek zorunda kaldığını da belirtti.

Yorumlar (0)