Abdullah Avcı ile Fatih Terim 6. kez karşı karşıya!

Ligin 9. hafta karşılaşmalarında 27 Ekim Pazar günü Beşiktaş-Galatasaray derbisinde teknik direktörler Abdullah Avcı ile Fatih Terim, 6. kez karşılaşacak.

SPOR 25.10.2019, 12:07
Abdullah Avcı ile Fatih Terim 6. kez karşı karşıya!

İki tenik adam, hepsi lig karşılaşması olmak üzere 5 kez karşı karşıya geldi.

Beşiktaş'ta sezon öncesinde teknik adamlığa başlayan Abdullah Avcı, bu karşılaşmalarda Medipol Başakşehir ve İstanbulspor'un başında görev alıyordu. Fatih Terim ise sadece Galatasaray'da teknik direktör olarak karşısına çıktı.

Galibiyet heyecanında iki beraberlik

Bu rekabette Fatih Terim 2, Abdullah Avcı ise 1 kez galibiyet sevinci yaşarken, 2 karşılaşma eşitlikle tamamlandı.

Fatih Terim'in ekibi Galatasaray karşılaşmalarda 6 kez fileleri havalandırırken, Avcı'nın takımları ise 5 gol kaydetti.

Terim ve Avcı'yı karşı karşıya getiren ilk mücadele 19 yıl önce Galatasaray ile İstanbulspor karşılaşmasıydı. Ali Sami Yen Stadı'ndaki karşılaşmada takımlar sahadan 1-1 eşitlikle ayrıldı.

abdullah avcı fatih terim ile ilgili görsel sonucu

Tecrübeli teknik adamlar arasındaki rekabetin ikinci karşılaşmadaysa 2011 tarihinde, o günkü adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir ile Galatasaray arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynandı. Avcı'nın takımı karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Terim ve Avcı rekabetindeki üçüncü karşılaşma 2017-2018 sezonunda Türk Telekom Stadı'nda oynandı. Terim yönetimindeki Galatasaray, Medipol Başakşehir'i 2-0 yenilgiye uğratttı.

Fatih Terim ve Abdullah Avcı geçen sezon ise iki kez karşı karşıya gelirken, Medipol Başakşehir'in sahasında oynanan ilk karşılaşma 1-1 eşitlikle tamamlandı. Türk Telekom Stadı'nda oynanan ve kazananın şampiyon olacağı ikinci müsabakadan Galatasaray 2-1 galip ayrıldı ve kupanın sahibi oldu.

Abdullah Avcı'nın ilk derbi heyecanı

Abdullah Avcı, ilk kez bir derbi karşılaşmasında görev alacak. 

Yorumlar (0)