"Kürtçe müzik dinledi" diye öldürüldü denildi, yalan çıktı!

Ankara'da Barış Çakan'ın öldürüldüğü olayda saldırı nedeninin "Kürtçe müzik dinlenmesi" olmadığı ortaya çıktı.

YAŞAM 01.06.2020, 14:14 01.06.2020, 14:18
"Kürtçe müzik dinledi" diye öldürüldü denildi, yalan çıktı!

Barış Çakan cinayetinin gerçek nedeni ortaya çıktı. 

Ankara'nın Etimesgut ilçesine bağlı Alsancak Mahallesi'nde, Barış Çakan ile bir arkadaşı yürürken, park halinde olan araçtaki K.Y., A.B. ile Ö.Y.'yi yüksek sesle müzik dinlemeleri nedeniyle uyardı.

Uyarının ardından taraflar arasında kavga çıktı. Kavga esnasında Barış Çakan ağır yaralandı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

Bunun üzerine soruşturma dâhilinde cinayet zanlısı olduğu tespit edilen K.Y., A.B. ile Ö.Y.'yi gözaltına aldı.

Sosyal medya platformlarında Barış Çakan'ın, Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle öldürüldüğü ileri sürüldü. 

Ankara Valiliğinden söz konusu iddialara yalanlama geldi. 

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu olay, maktul ile yanında bulunan arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesi nedeniyle gerçekleşmedi. Olay, maktul ile arkadaşının, ezan okunduğu esnada araç içerisinde yüksek sesle ve çevreyi rahatsız edecek düzeyde müzik dinleyen bir grubu uyarması üzerine gerçekleşti. 

"Tahrik amaçlı kullanılıyor"

Açıklamada, Barış Çakan'ın arkadaşı B.A.'nın verdiği ilk ifadede, olayı böyle anlattığı bildirildi.

Olaya ilişkin şüphelilerin hemen gözaltına alındığı ve adli sürecin savcılığın talimatlarıyla birlikte ayrıntılı bir şekilde devam ettirildiği kaydedilen açıklamada, olayın farkı mecralara çekilerek provokasyon ve tahrik amaçlı kullanılmasının iyi niyetten uzak olduğu ifade edildi. 

Kuzeninden açıklama geldi

Barış Çakan'ın kuzeni Doğan Çakan, olay esnasında orada bulunmadığını ancak saldırının Kürtçe müzikle ilgisi olmadığını belirtti.

Ezan okunmadan önce kuzeninin abdest aldığını ancak arkadaşının çağırması üzerine parka gittiğini belirten Doğan Çakan, maktulün arkadaşının arabada yüksek sesle müzik dinleyen grubu uyardığını, bunun üzerine arabada bulunan kişilerin saldırdığını söyledi. 

Yorumlar (0)