Şehit Bekir Gündeş'in kanı yerde kalmadı

Siirt'te bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin şehit ettiği Uzman Onbaşı Bekir Gündeş'in kanı yerde kalmadı.

GÜNDEM 01.06.2020, 14:23
Şehit Bekir Gündeş'in kanı yerde kalmadı

Siirt'te Herekol kırsalında bölücü terör örgütü PKK mensubu 5 terörist etkisiz hâle getirildi.

Etkisiz hale getirilen 5 PKK'lı teröristin, 3 Mayıs'ta Piyade Uzman Onbaşı Bekir Gündeş'in şehit edildiği saldırının failleri olduğu tespit edildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, iç güvenlik operasyonları çerçevesinde, Siirt Herekol kırsalında, Siirt İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde yürütülen ve 5 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonla ilgili çalışmalar da devam ediyor.

Yapılan incelemede, aralarında gri kategoride aranan Nahide Timur ve Dilan İlhan'ın da olduğu 5 teröristin, 3 Mayıs 2020 tarihinde Pervari ilçesine bağlı Doğanköy kırsalı Hık Tepe bölgesinde bölücü terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından önceden tuzaklanan EYP'nin (el yapımı patlayıcı) infilak etmesi sonucu Uzman Onbaşı Bekir Gündeş'in şehit edildiği saldırının failleri olduğu belirlendi.

Diğer taraftan bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Bölgede yapılan aramalarda PKK'lı teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmatın yanısıra yaşam malzemeleri de bulundu.

Çaki buldu

Operasyon sonrası erzak tespit köpeği Çaki'nin de katıldığı aramada, 2 adet M16 piyade tüfeği, 1 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 6 adet el bombası, teröristlerin yıllarında kış üslenmesi için hazırladığı ve içerisinde çok miktarda gıda malzemesi bulunan 2 adet sığınak/erzak deposu, sözde Herekol Cephe Karargahı ve YJA-STAR Grubunun kullandığı 2 adet büyük telsiz, çok sayıda EYP (el yapımı patlayıcı) düzeneği ve bunların yapımında kullanılan bol miktarda malzeme, 5 adet sırt çantası, 5 adet termal kıyafet ile şemsiye ve gizleme ağı, çok sayıda sivil kıyafet, muhtelif yaşam malzemesi, örgütsel resim ve dokümanlar ele geçirildi.

Operasyon

Siirt ilinin Herekol kırsalında 29 Mayıs'ta iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından sürdürülen operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Etkisiz hâle getirilen teröristlerden ikisinin İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesinde 500 bin lira ödülle aranan ve isimleri Gri Kategoride bulunan sözde Herekol Cephe YJA- Star sorumlusu "Beritan Van" kod adlı Nahide Timur ile sözde Herekol Cephe YJA- Star takım sorumlusu "Serhildan Evrak" kod adlı Dilan İlhan olduğu tespit edilmişti.

Etkisiz hale getirilen diğer bir teröristin ise sözde Herekol sorumlusu "Sidar Kamışlı" kod adlı terörist olduğu belirlenmişti.

Yorumlar (0)