Kurban pazarlarında el sıkışma bitti, artık sopa var!

Kurban pazarlarında yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında sopayla pazarlık dönemi başlıyor.

YAŞAM 22.06.2020, 14:53
Kurban pazarlarında el sıkışma bitti, artık sopa var!

Kurban Bayramı, bu sene yeni tip koronavirüs (Covid-19) gölgesinde idrak edilecek. Salgın ile mücadele kapsamında birtakım tedbirler alındı. 

Kurban pazarlarında gelenek hale gelen elle pazarlık yani tokalaşma, bu sene yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yasaklandı. 

Tokalaşmaya yasak getirilmesinin ardından pazarlık, artık sopaların iki tarafından tutularak gerçekleştiriliyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kurban Bayramı öncesi insanların kaygılanmamalarını istedi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle kurban pazarlarında ve kesim işleminin gerçekleştirildiği yerlerde gerekli tedbirlerin alındığına dikkat çeken Bakan Pakdemirli, sosyal mesafe kuralına riayet edileceğini ve maske takmayan kişilerin kurban pazarlarına giremeyeceklerini söyledi. 

Pakdemirli, el hijyenine dikkat edileceğini ve ateş ölçümlerinin gerçekleştirileceğini kaydetti. 

Hayvan satışının gerçekleştirildiği yerlerde giriş ve çıkış kapıları olacağını aktaran Pakdemirli, veteriner sağlık raporu, nakil belgesi ve hayvan pasaportuna sahip olmayan hayvanların kesinlikle kurbanlık satış yerlerine giremeyeceğini ifade etti. 

Pakdemirli, çadırlar arasındaki mesafenin en az iki metre olarak belirlendiğini ve "Haysag" uygulaması üzerinden hayvan belgelerine bakılmasının ardından alım satım işlemlerinin yapılabileceğini belirtti. 

Hijyen önlemlerinin her sene alındığını ancak bu sene yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ek tedbirler aldıklarını aktaran Pakdemirli, insanların kurbanlık alma ve kesim işlemlerini rahat bir şekilde halledebileceklerini de ekledi.

Yorumlar (0)