Koronavirüs kameralara yakalandı! İşte o anlar...

Trabzon'da maske takmayan vatandaşların yüzleri, dijital ekranlarda koronavirüse dönüşüyor. Bu uygulama ile vatandaşların maske takmaya teşvik edilmeleri amaçlanıyor. 

YAŞAM 30.11.2020, 16:15 01.12.2020, 10:15
Koronavirüs kameralara yakalandı! İşte o anlar...

Trabzon'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında ilginç bir uygulamayı hayata geçirdi.

Trabzon'da bulunan otobüs duraklarından bazılarına belediye tarafından dijital ekranlar yerleştirildi. Söz konusu ekranların, durakta bulunan vatandaşların görüntülerini kamera ile yansıttığı fark edildi. 

Yapay zekâ tabanına sahip olduğu öğrenilen ekranlar, maske takmayan vatandaşların yüzlerini koronavirüse dönüştürüyor. Böylece insanların maske takmaları sağlanıyor. 

Görüntüler ortaya çıktı

Ortaya çıkan görüntülerde, durakta maske takmadan bekleyen ve ekrana bakan vatandaşların, suratlarında koronavirüs ifadesini gördükleri, bunun üzerine şaşkınlığa uğradıkları ve hemen maskelerini taktıkları fark edildi.

"İlk günden beri ciddi bir şekilde çalışıyoruz" 

Söz konusu uygulamaya ilişkin açıklamada bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Türkiye'de tespit edildiği günden beri ciddi bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

"Farkındalığı artırmak istedik"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, hijyen, sosyal mesafe ve maske kurallarına riayet edilmesi için birçok çalışma yürüttüklerine dikkat çekerek, özellikle de maske hususunda farkındalığı artırmayı amaçladıklarını belirtti. 

"Oldukça önemli bir uygulamayı hayata geçirdik"

Zorluoğlu, pek çok konuda ekonomik önlemler aldıklarını kaydederek, yapay zekâ tabanına sahip olan dijital ekranlarla oldukça önemli bir uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade etti.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) tekrar patlak verdiğini yeni önlemlerin alındığını hatırlatan Zorluoğlu, söz konusu süreçte vatandaşların maske takmalarını sağlamak için bu tarz bir çalışmaya imza attıklarını söyledi.

"Çalışmaya devam"

Zorluoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlenen politikalar kapsamında tam gaz çalışmayı sürdüreceklerini ekledi.

Yorumlar (0)