Kolombiya'dan gelen gübreden kokain çıktı!

Kolombiya'dan İstanbul'a gelen bir gemide, gübre çuvallarına 228 kilo kokain karıştırıldığı tespit edildi. 

YAŞAM 06.10.2020, 16:42 06.10.2020, 16:50
Kolombiya'dan gelen gübreden kokain çıktı!

Kolombiya'dan İstanbul'a kokain getirileceğine yönelik bir ihbar alındı.

Polis ekipleri, Ambarlı Limanı'na kokain getirileceğini öğrenince hemen harekete geçti. Söz konusu ihbarın ardından polis ekipleri, sevkiyatın yapılacağı 6 konteyneri izlemeye başladı. 

Gümrükler Muhafaza Kriminal Laboratuvarı'ndan ekipler, yapılan araştırmalar neticesinde yükün içerisinde kokain bulunduğunu ortaya çıkardı. Bunun üzerine Y.S.G isimli şüpheli, mahkeme tarafından tutuklandı. 

14 kişi yakalandı

Bunun üzerine suç örgütünün hem Türkiye içerisindeki hem de yurt dışındaki bağlantıları ortaya çıkarıldı.

30 Eylül günü gerçekleştirilen eş zamanlı baskın sonucunda M.D. ve Ş.Z. ile örgütün Türkiye dışındaki bağlantılarını kuran İngiliz uyruklu A.M. dâhil 14 kişi yakalandı. 

228 kilo 438 gram kokain!

Daha sonra Ambarlı Limanı'na gelen konteynerlerde 119 ton 260 kilogram ağırlığına sahip gübre çuvallarının bulunduğu ve söz konusu çuvallardan örnek alındığı bildirildi. Gübrenin içerisine 228 kilo 438 gram kokain karıştırıldığı ifade edildi. 

"Nadir karşılaşılan bir eylem"

Polis ekipleri, kokaini gübreye karıştırarak Türkiye'ye sokma girişimini nadir karşılaşılan bir eylem olarak nitelendirdi.

Alınan örneklerin incelemesinin sürdüğü, 6 şüphelinin adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldığı, 8 şüphelinin ise tutuklandığı kaydedildi. 

Yorumlar (0)