Kısa mesafeye yolcu almayan taksilere kötü haber! 81 ilin valiliğine genelge

İçişleri Bakanlığı, 81 İl valiliğine 'Ticari Taksi Denetimleri Genelgesi' adı altında gönderdiği genelgeye göre; polis ekipleri tarafından ticari taksilerin yolcuyu almadığının belirlenmesi durumunda, yolcu taksiye bindirilecek, almama konusunda ısrar eden ticari taksilere de trafikten men dahil olmak üzere yasal işlem yapılacak.

YAŞAM 28.09.2021, 13:46
Kısa mesafeye yolcu almayan taksilere kötü haber! 81 ilin valiliğine genelge

81 il valiliğine, İçişleri Bakanlığı tarafından "Taksi Denetimleri Genelgesi" gönderildi. Şehirlerde ticari taksi denetimleri arttırılacak, ticari taksilerde şehirler arası otobüslerde olduğu gibi sivil personel, denetim yapacak.

‘Trafikten men’ cezası verilebilecek

Genelgeye göre; polis ekipleri tarafından ticari taksilerin yolcuyu almadığının fark edilmesi durumunda yolcu, ticari taksiye bindirilecek, taksici almamakta ısrar ederse ticari taksiye trafikten men dahil yasal işlem yapılacak. Şehirlerde ticari taksi denetimleri arttırılacak, ticari taksilerde de şehirler arası otobüslerdeki gibi sivil personel, denetim gerçekleştirecek.

Genelgede, son günlerde büyükşehirler başta olmak üzere özellikle bazı taksi şoförlerinin kısa mesafe ya da trafiğin yoğun olduğu zamanlarda yolcu almadığına yönelik şikayetlerin artığına vurgu yapıldı. Bu durumun, yolcular ile taksi şoförleri arasındaki tartışmaları arttırabileceği, taksilerde seyahat etmek isteyenler ile turistler arasında mağduriyetlere sebep olabileceği belirtildi.

Sivil personeller denetimde

Genelgeye göre, kısa mesafe/trafik yoğunluğu gibi sebeplerle taksilere yolcunun alınmamasına yönelik şikayetlerin, denetimlerde resen tespiti durumunda güvenlik birimleri yolcunun mağduriyetini giderecek. Yolcu, taksiye bindirilecek, taksi şoförleri yolcuyu almamakta ısrar etmesi durumunda ilgili oda ve belediye ile koordinasyon gerçekleştirilerek ticari taksiye trafikten men dahil olmak üzere gerekli yasal işlem yapılacak. Şehirlerde ticari taksi denetimleri artırılarak ticari taksiler için de şehirler arası otobüslerde uygulandığı gibi sivil personel denetimleri yapılacak.

Yolcuların yaşadıkları mağduriyetler ile ilgili şikayetlerini ulaştırabilecekleri mecralara ilişkin iletişim bilgileri kamuoyu ile paylaşılacak.

Yorumlar (0)