Kış aylarının vazgeçilmezi...Kilosu 700 lira!

Toros Dağları'nın zirvesinde bulunan yabani orkidelerin yumrularından elde edilen Bucak salebinin kilosu 700 liradan satılıyor.

YAŞAM 25.10.2019, 14:53
Kış aylarının vazgeçilmezi...Kilosu 700 lira!

Bucak'ın çevresinde bulunan Toros Dağları'nın yüksek kesimlerinde mayıs-haziran aylarında doğal olarak yetişen yabani orkide bitkisinin yumruları, toplanıyor ve 6 ay boyunca kurutuluyor. Yumrular, taş değirmenlerde öğütülüyor  ve toz haline getirilmesinin ardından kaynatılmış inek sütü ve şekerle karıştırılıyor. Daha sonra 45 dakika boyunca kısık ateşte karıştırılıyor.

Antalya'da "Sizin Oraların Nesi Meşhur" sloganıyla bu yıl 10'uncu defa kapılarını açan Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) stant açan Aziz Gündüz, Bucak'ın meşhur salebini ziyaretçilere sunarak yararlarından bahsetti.

Sıcak salebin tadına bakmak isteyen ziyaretçiler ise kazanların başında uzun kuyruklar oluşturdu. Kalabalığın salebe olan ilgisinden memnuniyet duyduğunu aktaran Aziz Gündüz, salebin lezzetinin Toros Dağları'ndan geldiğini belirtti.

"Fiyatının 700 lira olması normal"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabineyle birlikte tüm milletvekillerine her yıl kış aylarında toz salep gönderdiklerini aktaran Gündüz, şu ifadeleri kullandı:

“Her yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımızla birlikte tüm milletvekillerimize salep gönderiyoruz. Kışın bolca tüketiliyor. Göğsü yumuşatır, bademciklere iyi gelir, vücudu güçlendirir. 1 kilogram süte 7 gram salep karıştırıyoruz. Böyle düşününce 1 kilogram salebin fiyatının 700 TL olması gayet normal. Geçen yıl 600 TL'ydi bu yıl 700 TL oldu."

Yorumlar (0)