'Kim o?" sorusuna 'Hırsız' yanıtı veren polislere kapıyı açtılar

Çorum Emniyet Müdürlüğü'nce bir mizansen yapılarak vatandaşların kapı zillerine basılıp gelen 'Kim o?" sorusuna "Hırsız" şeklinde yanıt verildi. Vatandaşların kapıyı açtığı görülünce, hırsızlık olaylarına karşı uyarı yapılıp broşür dağıtıldı.

YAŞAM 29.12.2020, 13:17 29.12.2020, 13:20
'Kim o?" sorusuna 'Hırsız' yanıtı veren polislere kapıyı açtılar

Çorum Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince şehirlerdeki ana cadde, meydan ve sokaklarda vatandaşlara hırsızlık olaylarına dair alınması gereken tedbirleri içeren bir broşür dağıtıldı.

Ekipler tarafından ayrıca ara sokaklarda rastgele apartmanların zillerine basıldı ve vatandaşların ne tepki verdiği ölçüldü.

"Hırsız" yanıtına kapıyı açtılar

Zile basınca "Kim o?" diye soran kimi vatandaşların, polis tarafından "hırsız" yanıtının verilmesine karşın bina kapısının açıldığı gören ekipler, içeri girip ev sahiplerini bilgilendirdi.

Ekipler, "Kim o?" dahi demeksizin kapıyı açan vatandaşları da uyaran ekipler tarafından, "Kimin zile bastığını bilmeden ve hatta tanımadığınız kişilere lütfen kapılarınızı açmayın. Evden kısa bir süre çıksanız bile kapınızı mutlaka kilitleyin." denildi.

Vatandaşlar polis ekiplerine uyarılarından dolayı teşekkürlerini sundu ve bundan sonra konuya ilişkin daha da dikkatli davranacaklarını belirtti.

Yorumlar (0)