Kavurucu sıcaklar geliyor

Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının artacağı ve mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

YAŞAM 24.06.2019, 15:15 24.06.2019, 15:21
Kavurucu sıcaklar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yurdun doğu kesimleri bu hafta sonuna kadar Basra alçak basıncının, kuzey kesimleri de Karadeniz üzerinde bulunan yüksek basıncın etkinde kalacak. 

Bu nedenle hafta boyunca Trakya ile yurdun kuzeydoğu kesimlerinde (Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu) kısa süreli yerel sağanak geçişlerinin olacağı, diğer yerlerde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.  

Hafta boyunca hava sıcaklıklarının ülke genelinde artması ve mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Cuma gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen serin ve yağışlı sistemle birlikte mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının azalacağı ve mevsim normallerine ineceği tahmin ediliyor. 

Bu arada Marmara, Ege ve Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yüksek sıcaklıkların yanında yüksek nem de bekleniyor. Nemle birlikte hissedilen sıcaklıkların yüksek olması nedeniyle yaşanabilecek sıcak çarpması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. 


 

Yorumlar (0)