Kastamonu’da alevler konuştu: 4 ev ve 1 odunluk küle döndü 

Kastamonu şehir merkezindeki 4 ev ve 1 odunluk, alev alev yandı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Saatlerce süren uğraşlar sonucunda söndürülen yangında mahsur kalan kadın son anda kurtarıldı. 

YAŞAM 27.04.2021, 10:06 27.04.2021, 21:05
Kastamonu’da alevler konuştu: 4 ev ve 1 odunluk küle döndü 

Kastamonu Kırkçeşme Mahallesi Tepeyol Sokak’taki evler alevlere teslim oldu. Bilinmeyen bir sebepten ötürü başlayan yangın, kısa sürede diğer evlere yayıldı. Mahallelinin ihbarı üzerine sokağa çok sayıda Osman İşletme Müdürlüğü, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Komşuların, yaşlı bir kadının evde mahsur kaldığını belirtmesi üzerine çalışmalar hızlandı. Ekipler, yaşlı kadını son anda kurtarabildi. 



Çalışmalar saatler sürdü



Saatlerce süren çalışmalar sonucunda alevler kontrol altına alınabildi. Soğutma çalışmalarının da başarıyla tamamlandığı olay hakkında soruşturma başlatıldı.

4 evin kül olduğu olay için Kastamonu Valisi Avni Çakır da incelemelerde bulundu. Çakır, yangının 01.30 sıralarında başladığını ve nedeninin tam belli olmadığını vurgularken; evleri kullanılamaz hale gelen kişiler için yardım yapılacağını dile getirdi.



Yangın, odunlukta başladı

Söndürme çalışmalarının ardından yapılan ilk incelemelere göre yangın, odunlukta başladı. Küçükbaş hayvan ve köpek, kedi gibi evcil hayvanların beslendiği odunlukta, sebebi bilinmeyen bir şekilde yangın çıktı. Yapıların ahşap maddesinden dolayı kısa sürede büyüyen yangın, öncelikle odunluğun evini esir aldı. Ardından da diğer 3 eve sıçradı.

Evlerde, yangınla birlikte çökmeler de yaşandı. Mahalleliler, su tankerleri ve arazözler tarafından destek verilen söndürme çalışmalarını izlemek amacıyla sokağa çıktı. Polis ekipleri, Covid-19 tedbirlerinin hiçe sayıldığı manzarayı dağıtmak için sık sık uyarılarda bulundu. 

Yorumlar (0)