Kars'taki kazaya ilişkin yeni gelişme: Turgut Reis firması faaliyetlerini durdurdu

30 Temmuz 2023 tarihinde Kars Srıkamış’ta meydana gelen kazada Turgut Reis Firması’na ait yolcu otobüsü kontrolden çıkmış ve şarampole yuvarlanmıştı. Kaza 8 kişi hayatını kaybederken, 22 kişi de yaralanmıştı. Kazanın ardından bugün açıklama yapan Turgut Reis firması, otobüs işletmeciliği faaliyetlerini sonlandırma kararı aldığını duyurdu.

YAŞAM 04.08.2023, 17:16 05.08.2023, 16:57
Kars'taki kazaya ilişkin yeni gelişme: Turgut Reis firması faaliyetlerini durdurdu

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin de yaralandığı kazaya karışan otobüsün ait olduğu Turgut Reis firması, 20 Ağustos tarihi itibari ile otobüs işletmesini kapatma yönünde kararı aldı.

Otobüs firmasının yönetim kurulu başkanı Turgut Reis, 30 Temmuz tarihinde Erzurum-Kars kara yolunun Sarıkamış ilçesindeki Karakurt köyü girişinde meydana gelen kazada firmalarına ait otobüsün şarampole devrilmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

‘‘Otobüs işletmesi faaliyetlerimizi kapatıyoruz’’

Reis, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Şirketler grubumuza bağlı olan ve 27 senedir aziz Kars halkına hizmet sunduğumuz Turgut Reis otobüs işletmesi geçtiğimiz hafta meydana gelen elim kaza sonucunda hayatını kaybeden ve yaralı olan kıymetli hemşerilerimizin üzüntüsünü aile olarak ziyadesi ile yaşadığımızı ve çok üzgün olduğumuzu, söz konusu elim kazadan dolayı otobüs işletme faaliyetimizi, yönetim kurulumuzun kararı ile 20 Ağustos 2023 tarihinden itibaren kapatma kararı almış bulunuyoruz."

Kaza nasıl olmuştu?

30 Temmuz tarihinde Bursa-Kars seferini gerçekleştiren Turgut Reis firmasına ait Murat Y. yönetimindeki 34 TR 078 plakalı bir yolcu otobüsü, Erzurum-Kars kara yolu Sarıkamış ilçesinde şarampole yuvarlanmış, kazada 8 kişi yaşamını yitirirken, 22 yolcu da yaralanmıştı.

Yorumlar (0)