Karavanı evleri yaptılar, yeşillikler içinde “uzaktan eğitim” yapıyorlar 

Erzincan’da görev yapan öğretmen çift, Covid-19 salgını sebebiyle getirilen kısıtlamalarda karavanda yaşıyor ve doğanın ortasında öğrencilerine ders anlatıyor. 

YAŞAM 24.04.2021, 10:20 24.04.2021, 16:27
Karavanı evleri yaptılar, yeşillikler içinde “uzaktan eğitim” yapıyorlar 

Covid-19 salgını sürecinde sosyal yaşama dair pek çok kısıtlama getirildi. Kendilerini toplumdan kısıtlayan insanların en büyük destekçileri ise “karavanlar” oldu.

13 ay önce ülkemizde başlayan salgın, bu süre zarfında karavan satışlarını tahmin edilemez düzeyde artırdı. Karavanda yaşayan ve onunla gezen insanlar günden güne katlanırken Erzincan’da görev yapan çift de “karavancılar kervanına” katıldı.

Erzincan’da öğretmen olarak görev yapan Aslı-Kenan İpek çifti, uzun kısıtlama günlerini karavanda geçiren kişiler arasında yer alıyor.

Erzincan Çağlayan Şelale yakınlarına park ettikleri karavanda yaşayan çift, pandemi sebebiyle bu yöntemi tercih ettiklerini ve bu şekilde hem insanlardan uzak hem kendi evlerinde hem de doğada yaşadıklarını dile getiriyor.



Uzaktan eğitime de katılıyorlar

Okulların uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte karavanlarından ders anlatan öğretmen çift, bu şekilde hem işlerinden hem de sosyalleşmekten geri kalmadıklarını belirtiyor.

“Karavanda yaşam, bizim için güzel bir yaşam tarzı” şeklinde konuşan Kenan İpek, öğrencilerinden olumlu tepkiler aldıklarını da sözlerine ekliyor. 

Yorumlar (0)