Kahramanmaraş'ta geri dönüşüm fabrikası alev aldı: Patlama sesleri geliyor

Kahramanmaraş'ta içinde atık plastik ve kağıtların depolandığı fabrikada sebebi henüz bilinmeyen bir yangın başladı. Türkoğlu ilçesindeki fabrikadan ara sıra patlama sesleri geliyor. Havadan ve karadan müdahale edilen yangından çıkan dumandan etkilenen 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

YAŞAM 25.08.2023, 17:45 25.08.2023, 20:05 Hakan Öksüz
Kahramanmaraş'ta geri dönüşüm fabrikası alev aldı: Patlama sesleri geliyor

Kahramanmaraş Türkoğlu'nda yer alan bir geri dönüşüm fabrikasından yükselen alevler üzerine bölgeye itfaiye ekipleri yönlendirildi. Atık plastik ve kağıtların depolandığı fabrikada başlayan yangının sebebi henüz bilinmiyor.

Zaman zaman patlama sesleri geliyor

Ara sıra patlama seslerinin geldiği fabrikadaki yangına müdahale eden ekipler, zamanla yarışıyor. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğüne ait helikopterler, yangının hızla büyümesi nedeniyle acilen bölgeye gönderildi.

3 kişi hastaneye sevk edildi

Karadan da arazözlerle müdahale edilen yangında zarar görmesi istenmeyen plastik ve kağıtlar, iş makineleri yardımıyla dışarı taşındı. Su dolu beton mikserleri de yangına müdahale çalışmalarında kullanılıyor. 2 fabrika işçisi ve 1 güvenlik görevlisi, dumandan etkilendikleri için hastaneye sevk edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör'den açıklama

Yangının çıktığı fabrikada incelemelerde bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Yangın, kağıt depolama alanında çıktı. 61 personelimiz sahada çalışmaya katılıyor. Şimdi yangın kontrol altına alınmış gibi görünüyor. Tamamen kontrol altına alınınca soğutma çalışmaları başlayacak." dedi.

Yorumlar (0)