İzmir açıklarında Türk tarafına itilen 70 sığınmacı kurtarıldı 

Yunan güçleri tarafından Türk kara sularına itilen 70 sığınmacı, sahil güvenlik tarafından kurtarıldı. Sığınmacılar, işlemlerinin ardından Göç İdaresi’ne teslim edildi. 

YAŞAM 19.06.2021, 09:47 20.06.2021, 09:13
İzmir açıklarında Türk tarafına itilen 70 sığınmacı kurtarıldı 

Yunanistan’a gitmek amacıyla lastik bot ile yola çıkan 70 sığınmacı, Yunan sahil ekipleri tarafından yine Türk kara sularına itildi. Dikili Bademli açıklarında lastik botu görenlerin Türk Sahil Güvenlik ekiplerine haber vermesi üzerine olay yerine gelen askerler, sığınmacıların kurtarılması amacıyla yola çıktı. Ekipler, Bademli açıklarındaki botta bulunan 31 kişiyi kurtarabildi. 

Her biri bir yere dağılmış 

Öte yandan Foça ilçesinin Aslan Burnu açıklarında da lastik bot ve sığınmacılar olduğunu gören kişiler, ekiplere haber verdi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, hızla yola çıkarak, buradaki lastik bot içinde bulunan 22 kişiyi daha İzmir’e çıkardı. 

Bir diğer lastik botta bulunan 2 sığınmacı da Çeşme açıklarında kurtarıldı. Çeşme açıklarında bulunan fiber karinalı bir diğer bot içinde de 15 sığınmacı bulundu ve bunlar da İzmir’e çıkartıldı. Bu şekilde, bir gün içinde 70 sığınmacı kurtarılmış oldu. 

Sığınmacılar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. 

Yorumlar (0)