İTÜ'lü genci öldürenlerin cezaları belli oldu!

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) mezun olan Halit Ayar'ı bıçaklayarak öldürenler, ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. 

YAŞAM 04.09.2020, 16:28 04.09.2020, 16:36
İTÜ'lü genci öldürenlerin cezaları belli oldu!

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) mezun olan Halit Ayar'ı bıçaklayarak öldürenlerin cezası belli oldu.

Olay, İstanbul'da 7 Eylül 2019 tarihinde meydana geldi.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) mezun olan Halit Ayar, yurt dışına çıkacak olan arkadaşıyla vedalaşmak üzere Beyoğlu ilçesinde bulunan İstiklal Caddesi'ne gitmişti. 

Halit Ayar, kendisine bira aldırmak isteyen iki kişiye olumsuz yanıt vermişti. Bunun üzerine 23 yaşındaki genç, bıçaklanarak yaşamını yitirmişti. 

Polis ekipleri, olay yerinde bulunan güvenlik kamerası görüntülerini ayrıntılı bir şekilde incelemişti. Yapılan araştırmaların ardından canilerin Emrah Yaşar ve Erhan Kurdal olduğu tespit edilmişti.

Söz konusu kişiler, polis ekipleri tarafından evlerinde yakalanarak gözaltına alınmıştı. 

Savı, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) mezun olan Halit Ayar'ı birçok defa bıçaklayan Emrah Yaşar hakkında "kasten öldürme" suçlaması ile müebbet hapis istemişti. Savcı ayrıca, 23 yaşındaki genç henüz sağ iken tekmeleyen Erhan Kurdal için "nitelikli kasten öldürme" suçlaması ile ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etmişti. 

Cezaları belli oldu

İstiklal Caddesi'nde Halit Ayar'ın bıçaklı saldırıya uğrayarak öldürülmesine ilişkin davada Emrah Yaşar ile Erhan Kurdal, ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. 

Mahkeme tarafından verilen kararın ardından, Halit Ayar'ın ailesinin gözyaşlarına boğulduğu fark edildi.

Yorumlar (0)