Almanya ne yardan ne serden!

Doğu Akdeniz'de gerilimin düşmesini isteyen Almanya, Yunanistan yanlısı tutumlarını değiştirmediklerini belirtiyor.

DÜNYA 04.09.2020, 16:39
Almanya ne yardan ne serden!

Berlin’de basın toplantısı düzenleyen Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Şansölye Angela Merkel’in dün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile video konferans aracılığıyla bir görüşme yaptığını hatırlatarak, iki liderin ağırlıklı olarak Doğu Akdeniz’deki gerginliği değerlendirdiğini ve Libya’da gelinen son durumu konuştuklarını bildirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan'dan yana tavrının değişmediğinin altını çizen Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, gerilimi düşürmek için ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını ifade etti.

merkel miçotakis

Tartışmalı konularda Türkiye ile Yunanistan arasında bir diyaloğun başlatılmasını arzu ettiklerini belirten Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, bunun için her iki tarafın gelecek günlerde ve haftalarda daha fazla çaba sarf edeceklerini kaydetti.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, NATO'nun girişimine atfen, engelleri ortadan kaldırmak, tansiyonu düşürmek, gerilimi artırmaktan kaçınmak amacıyla yapılan tüm çabalardan büyük memnunluk duyduklarını ve bu girişimleri sonuna kadar desteklediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)