İşte Türkiye'de başkan adayı olan Rus gelin!

Antalya'nın Alanya ilçesinde bağımsız belediye başkan adayı olan Rus asıllı Anastasia Petrova Çetinkaya, 9 yıl önce yerleştiği Türkiye'yi "vazgeçilmez" olarak tanımlıyor.

YAŞAM 16.08.2019, 23:44
İşte Türkiye'de başkan adayı olan Rus gelin!

Antalya'nın Alanya ilçesinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde bağımsız belediye başkan adayı da olan Rus asıllı Anastasia Petrova Çetinkaya, 9 yıl önce yerleştiği Türkiye'yi, düşündüğü her şeyi gerçekleştirebilecek fırsatları bulduğu için çok seviyor.

Rusya'da 1983'te dünya gelen Anastasia Petrova Çetinkaya, 2 üniversite bitirdi. Proje ve iş geliştirme uzmanlığının yanı sıra gazetecilik de yapan Anastasia Petrova Çetinkaya, Türkiye'den iş teklifi gelmesi üzerine 2010 yılında Antalya'nın Alanya ilçesine geldi.

Anastasia Petrova Çetinkaya, Türkiye'de geçirdiği 3 senenin ardından 2013 yılında gazeteci Ayhan Çetinkaya ile dünyaevine girdi. Türk vatandaşlığına da geçtiğimiz yıl geçen Anastasia Petrova Çetinkaya, bu yıl 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Alanya Belediye Başkanlığı için bağımsız aday bile oldu.

Çevresinde hayli sevilen Rus gelin Anastasia Petrova Çetinkaya, eşiyle Şekerhane Mahallesi'ndeki ofislerinde medya ve tanıtım alanında çalışmalarına devam ediyor.

Anastasia Petrova Çetinkaya, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de hayatının çok güzel geçtiğini ifade etti.

26 Mayıs 2010 tarihinde Kuzey Rusya'dan Antalya'ya geldiğini aktaran Anastasia Petrova Çetinkaya, "Rusya o zaman çok soğuktu. Antalya, mayıs sonu olmasına rağmen çok sıcaktı. 2 hafta sonra Antalya'ya, Alanya'ya aşık oldum ve kalmaya karar verdim." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de havalar da farklı insanlar da farklı"

Türkiye'nin kendisi için çok özel bir ülke olduğunun altını çizen Anastasia Petrova Çetinkaya, Türkiye'de hayatının sonuna kadar yaşamak istediğini belirtti.

Hayatta her şeyi aşkla yapmayı sevdiğini anlatan Anastasia Petrova Çetinkaya, duygularını şu şekilde paylaştı:

"Bir insan aşkla evlenecek, aşkla çalışacak, aşkla gezecek. Ben Ayhan ile 2013 senesinde tanıştım. Türkiye'ye bir sanatçı getirmiştim, eşimle katıldığı basın toplantısında tanıştık ve evlendik. Türkiye'nin her şeyini seviyorum. Türkiye yemekleri, insanları, doğası, tarihi ve kültürüyle çok özel bir ülke. Bir yerden başlıyorsun, devam ediyorsun ama keşfetmenin yolu bitmiyor. Belki yazın Alanya çok sıcak diyorlar ama ben o sıcak havalarını da soğuğunu da seviyorum. Türkiye'de havalar, insanlar farklı. İnsanlar rahat yaşıyor, çalışıyor, geziyor. Her şey için fırsat var. Belki en çok bu yüzden Türkiye'yi çok seviyorum."

"Tanımadığınız bir ülkeye açık kalple gidin"

Anastasia Petrova Çetinkaya, Alanya Belediye Başkanlığına, potansiyelinin büyük olduğuna inandığı için aday olduğunu söyleyerek, sadece yerlilerin değil yabancıların da bu şehir için yapacakları çok şey olduğunu belirtti.

Anastasia Petrova Çetinkaya, Türkiye ve Alanya'nın kendisine çok şey kattığını dile getirerek, bu ilçeye, şehre hizmet etmek istediğini, kendisine verdiklerinden daha fazlasını vermek istediğini kaydetti.

Türkiye'nin kültür, doğa ve tarihle dolu olduğunu vurgulayan Anastasia Petrova Çetinkaya, "Eşimle çok geziyorum ve her zaman şunu söylüyorum; Bilmediğiniz bir ülkeye açık kalple gidin. Beyaz bir kağıtla gidin. O ülkenin güzellikleriyle kesinlikle karşılaşacaksınız." şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)