İstanbullular dikkat! Meteoroloji'den sarı ve turuncu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul, Düzce, Sakarya, Yalova ve Kocaeli için turuncu, Kütahya, Bursa, Bilecik, Bolu ve Zonguldak için sarı uyarıda bulundu.

YAŞAM 06.07.2021, 10:06
İstanbullular dikkat! Meteoroloji'den sarı ve turuncu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerinde; ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri ile birlikte Doğu Akdeniz'in yer yer çok bulutlu ve parçalı, Batı Karadeniz, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile birlikte Tekirdağ, Kırklareli, Osmaniye, Mersin, Adana, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Balıkesir ve K.Maraş’ın batısı, Hatay kıyıları, Ankara'nın kuzeybatı çevreleri, Eskişehir, Erzincan, Sivas, Erzurum, Ardahan ve Kars çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği belirtiliyor.

Yağışların yer yer kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor

Sabah saatlerinden itibaren yağışların, İstanbul ile birlikte Sakarya, Kütahya, Yalova, Kocaeli, Bursa, Zonguldak, Bilecik, Bolu ve Düzce’de uvvetli (21-50 kg/m2); İstanbul Anadolu Yakası ile birlikte Boğaz çevresi, Sakarya, Düzce Yalova ve Kocaeli çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının ise İç Anadolu’nun kuzeyi, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de mevsim normallerinin altında, diğer kesimlerde mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın ise batı ve kuzeybatı, doğuda ise güneybatı yönlerden hafif, orta kuvvette, yağış alan kesimlerde yağış anında yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

Meteorolojiden uyarılar

Sabah ilk saatlerden başlamak üzere yağışların, İstanbul ile Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bursa, Zonguldak,  Bilecik, Bolu, Düzce ve Kütahya'da kuvvetli; İstanbul Anadolu Yakası ile birlikte Boğaz çevresi, Sakarya, Düzce, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde şiddetli ve yer yer çok kuvvetli beklendiğinden su baskını, yıldırım, sel, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; İstanbul, Yalova, Düzce, Kocaeli ve Sakarya için turuncu, Kütahya, Bursa, Bilecik, Bolu ve Zonguldak için sarı uyarıda bulundu.

Sarı uyarı; hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğuna işaret ederken, beklenen meteorolojik olay olağandışı olmamakla beraber, meteorolojik koşullardan etkilenebilecek durumlara ilişkin dikkatli olunması gerektiği anlamına gelir.

Turuncu uyarı; hava durumunun tehlikeli olduğu, beklenen meteorolojik olayın sıklıkla görülmediği anlamına gelir. Bu kapsamda hasar ve kayıpların oluşması ihtimal dahilindedir. Çok tedbirli ve dikkatli olmalı, meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Yorumlar (0)