İstanbul’da ‘Yeter ki mangal yakalım’ görüntüleri!

İstanbul’da orman yangınları tehlikesine karşı yasaklanan mangalın ardından vatandaşlar çözümü yol kenarlarında mangal yakmakta buldu.

YAŞAM 06.08.2021, 13:17 07.08.2021, 18:20
İstanbul’da ‘Yeter ki mangal yakalım’ görüntüleri!

İstanbul’da sıcaklık değerlerinin yüksek değerlerde seyretmesi sonrası sahillerde yoğunluk meydana geldi.

Parklarda ve sahillerde toplanan vatandaşlardan kimileri serinlemek maksadıyla denize girdi.

Yol kenarında mangal yaktılar

Orman yangınları sonrası piknik yapılmasına getirilen kısıtlama sebebiyle vatandaşlar yol kenarlarında mangal yaktı.

“Başka yerde izin yoktu”

Yol kenarında mangal yapan bir vatandaş, “Hava çok sıcaktı bugün. Çıktık böyle evden hava almak için. Mangal yakmaya geldik, olunca birazdan yiyeceğiz inşallah. Başka yerde izin çıkmıyor. Burada izin var mangal yapmaya. İç taraflarda yakmak yasak.” şeklinde konuştu.

“Mangal yakmaya karşıyım”

Piknik alanlarında mangal yapılmaması gerektiğini ifade eden başka bir vatandaş ise, “Pikniğe gelen insan mangal yakmasın. Karşıyım ben mangala. Piknik yapacaksa millet, evinden kahvaltı türlerini, zeytinyağlı türlerini alıp gitmesi gerek. Pikniğe gidenleri torbalar halinde görüyoruz.

“Ciğerimiz yandı”

Pisliklerini komple alanda bırakıyorlar. Bizim ciğerimiz yandı. Burada mangal yasak. Bu yüzden ileride mangal yakıyorlar. Zeytinburnu’nda oturuyoruz. Geldiğimizde burada dumandan durulmuyordu.” dedi.

“Mangal yakmak yasaklansın”

Alanda mangal yakmanın yasaklanmasını talep eden Elmas Coşkun ise, “Buraya gelen kişi yiyeceğiyle gelsin. Mangal yasaklansın. Bu durumdan mutlu değiliz. Mangalın pisliklerini ve küllerini bırakıyorlar. Ormanlardan çöpleri topluyoruz. Devletimizin vermiş olduğu karara uyum sağlasınlar.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)